Activiteiten

Unesco Werelderfgoed & Klimaat

Dit evenement heeft plaatsgevonden op 28 september 2023.

Ook wel eens gedroomd van zwemmen met schildpadden op de Galápagoseilanden? Of van een tripje naar Yellowstone? Overal in de wereld is prachtig Werelderfgoed te zien, maar reizen daarnaartoe heeft een keerzijde. De klimaatcrisis zorgt ervoor dat ook Werelderfgoed het steeds lastiger te verduren krijgt. Kijk bijvoorbeeld naar het unieke en onvervangbare Great Barrier Reef in Australië waarvan de toekomst onzeker is. En het is maar de vraag of je over dertig jaar nog droge voeten houdt tijdens een vakantie in Venetië.

Praat mee op 28 september 2023 met onder andere klimaatambassadeur Kiki Boreel en spoken word-artiest Zaïre Krieger over het klimaat en Unesco Werelderfgoed. We gaan het hebben over hoe we bijzondere plekken in de wereld kunnen beschermen tegen klimaatverandering en hoe jij zelf in actie kunt komen. Zo hopen we samen tot een oplossing te komen zodat we door middel van duurzaam reizen nog steeds de mooiste plekken van de wereld kunnen bezoeken.

Tips voor duurzaam reizen

Ben je benieuwd wat je zelf allemaal kan doen om zo duurzaam mogelijk te reizen? Download hier de praktische tips van de Unesco jongerencomissie voor een duurzaam bezoek aan Werelderfgoed.

Tickets

Dit evenement heeft plaatsgevonden op 28 september 2023. Tickets voor het evenement zijn niet meer te koop.

Over Unesco Werelderfgoed

NEMO organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met de Unesco Jongerencommissie, de Nederlandse Unesco Commissie en Stichting Werelderfgoed. De organisaties zetten zich onder meer gezamenlijk in om Werelderfgoed te beschermen en te behouden.

Programma

Locatie & tijd

  • Korte pitches door Ginger Weerheim (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) en Tom van Nouhuys (Forteiland Pampus).
  • Spoken word door Zaïre Krieger.
  • Panelgesprek door Ginger, Tom, Emmeline van der Leen (Jonge Klimaatbeweging) en Annemieke Visser (Tienskip).
  • Tips voor duurzaam toerisme door de Unesco Jongerencommissie, over wat jij zelf kan doen.

Het programma start om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Voorafgaand aan het evenement kun je vanaf 19.00 uur de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg