Activiteiten

Science Live

Lijkt het je leuk om proefpersoon te zijn in echt wetenschappelijk onderzoek? Doe dan mee aan Science Live, NEMO's innovatieve onderzoeksprogramma. Science Live is een doorlopend project waarbij echte wetenschappers naar NEMO komen, omdat ze voor hun onderzoek veel proefpersonen nodig hebben van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Afhankelijk van het soort onderzoek is Science Live geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Onderzoek doen in Science Live

Ben je een wetenschapper en wil je graag onderzoek doen in Science Live? En heb je een onderzoeksvraag die het brede publiek van NEMO aanspreekt? Hier vind je meer informatie

Naar de film!

marketing image science live.jpeg

Bewegende beelden hebben op verschillende manieren een groot effect op ons. Hoe beïnvloeden filmpjes hoe we over anderen en de rest van wereld nadenken? Kom met ons naar een kort filmfragment kijken en ontdek het zelf! 

Zaterdag 13 t/m vrijdag 30 juli
10.30 - 17.00 uur

Een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam.

Duur: 20 minuten
Voor wie: 8 - 13 jaar
Locatie: Science Live

Komt dat proeven!

Science Live - watermeloen.jpg

Smaken verschillen. Sommige mensen houden van zoet en anderen juist van hartige dingen. Mensen verschillen niet alleen in wat ze lekker vinden, maar ze verschillen ook in wat ze kunnen proeven. Ontdek wat jij kunt proeven, vertel ons wat je lekker vindt en speel het snoepjesspel waarbij je lekkere (en misschien wel niet zo’n lekkere) snoepjes kunt winnen. 

Zaterdag 14 t/m zaterdag 20 augustus
10.30 -17.00 uur

Een onderzoek van Maastricht University.

Duur: 15 minuten
Voor wie: 4 - 14 jaar
Locatie: Science Live

Partner(s)