Activiteiten

Science Live

Lijkt het je leuk om proefpersoon te zijn in echt wetenschappelijk onderzoek? Doe dan mee aan Science Live, NEMO's innovatieve onderzoeksprogramma.

Werk aan de wetenschap

Science Live is een doorlopend project waarbij echte wetenschappers naar NEMO komen omdat ze voor hun onderzoek veel proefpersonen nodig hebben van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Afhankelijk van het soort onderzoek is Science Live geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Programma

Body Code: Bekijk jouw lichaamsbeweging met Motion Capture

Wist je dat je manier van bewegen zo uniek is als je vingerafdruk? Om inzicht te krijgen in hoe mensen bewegen doet het UMC Utrecht onderzoek met Motion Capture, een tool die ook gebruikt wordt voor animatiefilms en games. Hiermee kan beweging nauwkeurig in kaart gebracht worden. Wandel jij mee voor de wetenschap?

zaterdag 21 december 2019 t/m zondag 5 januari 2020,
m.u.v. de feestdagen (25 en 26 december en 1 januari)
11.00 - 17.00 uur

Duur: 20 minuten
Voor wie: vanaf 6 jaar

Uitslagen leugenonderzoek

Heb je meegedaan aan het onderzoek over liegen en wil je weten hoe goed je was in liegen en het in detecteren van leugens van anderen? En stiekem kijken of je beter was dan je familieleden? Bekijk dan hier de scores. (Here you can find the results in English)

Onderzoek doen in Science Live

Ben je een wetenschapper en wil je graag onderzoek doen in Science Live? En heb je een onderzoeksvraag die het brede publiek van NEMO aanspreekt? Hier vind je meer informatie

Partner(s)