Activiteiten

Science Live

Lijkt het je leuk om proefpersoon te zijn in echt wetenschappelijk onderzoek? Doe dan mee aan Science Live, NEMO's innovatieve onderzoeksprogramma.

Werk aan de wetenschap

Science Live is een doorlopend project waarbij echte wetenschappers naar NEMO komen omdat ze voor hun onderzoek veel proefpersonen nodig hebben van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Afhankelijk van het soort onderzoek is Science Live geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Programma

Puzzeltalent 16 februari t/m 3 maart

Hoe goed kan jij puzzelen? En wat gebeurt er eigenlijk in jouw lichaam wanneer je alle stukjes op de juiste plek probeert te krijgen?

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam doen hier onderzoek naar. Alle kinderen van 8 tot 13 jaar en hun ouder/begeleider mogen meedoen. Tijdens het onderzoek zullen ouders en kinderen eerst een korte vragenlijst invullen. Daarna zullen kinderen puzzelopdrachten doen, terwijl hun lichamelijke reacties worden gemeten met sensoren.

Onderzoek doen in Science Live

Ben je een wetenschapper en wil je graag onderzoek doen in Science Live? En heb je een onderzoeksvraag die het brede publiek van NEMO aanspreekt? Hier vind je meer informatie

Partner(s)