Activiteiten

Science Live

Lijkt het je leuk om proefpersoon te zijn in echt wetenschappelijk onderzoek? Doe dan mee aan Science Live, NEMO's innovatieve onderzoeksprogramma.

Werk aan de wetenschap

Science Live is een doorlopend project waarbij echte wetenschappers naar NEMO komen omdat ze voor hun onderzoek veel proefpersonen nodig hebben van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Afhankelijk van het soort onderzoek is Science Live geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Programma

Hoe goed proef jij?
Als je niet goed kunt proeven dan is eten niet leuk en ga je veel minder eten. Dat gebeurt vaak bij zieke kinderen. Hun smaak kan veranderen door de ziekte of door de behandeling die ze krijgen. We weten nog niet goed hoe dit komt. Als we beter snappen hoe goed gezonde kinderen proeven, dan kunnen we ook beter begrijpen hoe een ziekte ervoor zorgt dat je anders gaat proeven. Proef jij mee voor de wetenschap? Kom naar NEMO Science Live en test hoe goed jij kunt proeven! Voor iedereen van 6 t/m 18 jaar.

zaterdag 15 februari t/m zondag 1 maart 2020
11.00 - 17.00 uur

Uitslagen leugenonderzoek

Heb je meegedaan aan het onderzoek over liegen en wil je weten hoe goed je was in liegen en het in detecteren van leugens van anderen? En stiekem kijken of je beter was dan je familieleden? Bekijk dan hier de scores. (Here you can find the results in English)

Onderzoek doen in Science Live

Ben je een wetenschapper en wil je graag onderzoek doen in Science Live? En heb je een onderzoeksvraag die het brede publiek van NEMO aanspreekt? Hier vind je meer informatie

Partner(s)