Activiteiten

Science Live

Lijkt het je leuk om proefpersoon te zijn in echt wetenschappelijk onderzoek? Doe dan mee aan Science Live, NEMO's innovatieve onderzoeksprogramma.

Werk aan de wetenschap

Science Live is een doorlopend project waarbij echte wetenschappers naar NEMO komen omdat ze voor hun onderzoek veel proefpersonen nodig hebben van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Afhankelijk van het soort onderzoek is Science Live geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Programma

Zaterdag 12 t/m dinsdag 15 oktober
Zaterdag 19 en zondag 20 oktober
Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Wat is het: Onderzoek
Duur: 15 -20 minuten
Voor wie: vanaf 7 jaar
Locatie: Science Live

Als we surfen op internet, of gebruik maken van Twitter, Instagram, Pinterest of Facebook, dan vallen de plaatjes vaak het eerste op. De kleuren, de mensen of dingen, je vindt ze mooi of lelijk. Maar welk gevoel geven die plaatjes, en geven ze ook informatie? Kom naar onze plaatjes kijken en vertel ons hoe jij denkt dat het zit.

21 t/m 25 oktober
11.00 – 17.00 uur
Griezelen en grabbelen

Wat is het: Onderzoek
Duur: 10-20 minuten
Voor wie: 8 t/m 12 jaar
Locatie: Science Live

Vind jij het ook zo lastig om iets te doen wat je niet zo leuk vindt, ook al weet je stiekem wel dat het goed voor je is? Om huiswerk te maken als je lekker buiten kunt spelen of bloemkool eten als je net zo goed pizza zou kunnen hebben? In dit onderzoek willen we graag weten hoe lang jij er over doet om met iets heel vervelends te beginnen. We dagen je uit om zo snel mogelijk een glaasje spruitjeslimonade te drinken. Durf jij het aan?

Uitslagen leugenonderzoek

Heb je meegedaan aan het onderzoek over liegen en wil je weten hoe goed je was in liegen en het in detecteren van leugens van anderen? En stiekem kijken of je beter was dan je familieleden? Bekijk dan hier de scores. (Here you can find the results in English)

Onderzoek doen in Science Live

Ben je een wetenschapper en wil je graag onderzoek doen in Science Live? En heb je een onderzoeksvraag die het brede publiek van NEMO aanspreekt? Hier vind je meer informatie

Partner(s)