Activiteiten

Science Live

Lijkt het je leuk om proefpersoon te zijn in echt wetenschappelijk onderzoek? Doe dan mee aan Science Live, NEMO's innovatieve onderzoeksprogramma.

Werk aan de wetenschap

Science Live is een doorlopend project waarbij echte wetenschappers naar NEMO komen omdat ze voor hun onderzoek veel proefpersonen nodig hebben van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Afhankelijk van het soort onderzoek is Science Live geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Programma

23 april t/m 5 mei, 11.00 - 17.00 uur Hoe goed kan jij liegen en leugens detecteren?

We vinden het niet leuk als mensen tegen ons liegen. Maar we doen het zelf behoorlijk vaak! Door kleine leugens zorgen we ervoor dat we goed met elkaar om kunnen gaan. Blijkbaar leren we dus om te liegen. Maar hoe doen we dat, en wanneer? In dit onderzoek mag je tegen ons liegen maar gaan we ook kijken hoe goed je leugenaars kunt ontmaskeren. Ben jij de beste leugenaar? Of juist de beste leugendetector?

Wat is het: Onderzoek
Duur: 10 - 15 minuten
Voor wie: vanaf 8 jaar

Onderzoek doen in Science Live

Ben je een wetenschapper en wil je graag onderzoek doen in Science Live? En heb je een onderzoeksvraag die het brede publiek van NEMO aanspreekt? Hier vind je meer informatie

Partner(s)