Activiteiten

Science Live

Lijkt het je leuk om proefpersoon te zijn in echt wetenschappelijk onderzoek? Doe dan mee aan Science Live, NEMO's innovatieve onderzoeksprogramma.

Werk aan de wetenschap

Science Live is een doorlopend project waarbij echte wetenschappers naar NEMO komen omdat ze voor hun onderzoek veel proefpersonen nodig hebben van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden. Afhankelijk van het soort onderzoek is Science Live geschikt voor zowel volwassenen als kinderen.

Programma

6 t/m 8 augustus
11.00 – 17.00 uur
Hoe goed kan jij leugens detecteren?

Wat is het: Onderzoek
Duur: 20 minuten
Voor wie: kinderen vanaf 6 jaar met een ouder
Locatie: Science Live

We vinden het niet leuk als mensen tegen ons liegen. Maar we doen het zelf behoorlijk vaak! Door kleine leugens zorgen we ervoor dat we goed met elkaar om kunnen gaan. Blijkbaar leren we dus om te liegen. Maar hoe doen we dat, en wanneer? In dit onderzoek gaan we kijken hoe goed je leugenaars kunt ontmaskeren. Ben jij de beste leugendetector van Nederland?

19 augustus t/m 1 september
11.00 – 17.00 uur
Hoe beoordeel jij andere mensen?

Wat is het: Onderzoek
Duur: 10-20 minuten
Voor wie: 6-12 jaar, met een ouder
Locatie: Science Live

Als we iemand voor het eerst ontmoeten, weten we niet altijd wat we van deze persoon vinden. Daarom kijken we vaak naar hoe diegene eruitziet, zich gedraagt of hoe anderen met diegene omgaan. En dan vullen we als vanzelf in hoe iemand in elkaar zit. Maar hoe goed zijn we daar eigenlijk in? Kom naar onze video’s kijken en vertel ons hoe jij denkt dat het zit.

Uitslagen leugenonderzoek

Heb je meegedaan aan het onderzoek over liegen en wil je weten hoe goed je was in liegen en het in detecteren van leugens van anderen? En stiekem kijken of je beter was dan je familieleden? Bekijk dan hier de scores. (Here you can find the results in English)

Onderzoek doen in Science Live

Ben je een wetenschapper en wil je graag onderzoek doen in Science Live? En heb je een onderzoeksvraag die het brede publiek van NEMO aanspreekt? Hier vind je meer informatie

Partner(s)