Persberichten

Zo te zien: deze zomer in NEMO Science Museum

Hoe kijk je als je kleurenblind, slechtziend bent of zelfs blind? Is wat je ziet wel echt? En hoe werkt zien in je hersenen? Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig 'zien' centraal in NEMO Science Museum.

In de nieuwe familietentoonstelling Zo te zien ontdek je hoe je ogen werken, waarom zicht soms bedriegt en hoe iemand met een visuele beperking kan zien. Ervaar hoe je met echolocatie of een taststok kunt kijken en hoe technologische hulpmiddelen kunnen helpen nog beter waar te nemen. Allemaal te zien in Zo te zien!

Zo te zien optische illusie perspectief lr - DigiDaan.jpg

Naast de tentoonstelling zijn er verschillende activiteiten in het museum rondom het zintuig 'zien' en proefjes voor thuis op de website van NEMO. In een demonstratie worden nieuwe technologische ontwikkelingen getest, zoals de nieuwste bril met gezichtsherkenning. In De Werkplaats staan objecten gerelateerd aan het thema, zoals warmtebeeldcamera’s (bruiklenen Ministerie van Defensie), een replica Van Leeuwenhoek-microscoop (bruikleen Rijksmuseum Boerhaave) en een röntgenbuis uit eigen collectie. Bezoekers kunnen meedoen aan een workshop over communiceren in codetaal. Zie: nemosciencemuseum.nl/zotezien.

Partners
De tentoonstelling Zo te zien wordt mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij, Stichting Oogfonds Nederland, CooperVision Specialty EyeCare en Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden. Met steun en adviezen van het Bartiméus Fonds werkt NEMO aan een toegankelijk museum voor publiek met een visuele beperking.

Praktische informatie
Wat: nieuwe tentoonstelling Zo te zien
Wanneer: 10 juli t/m 31 oktober 2021
Tijd: 10.00 - 17.30 uur
Voor wie: vanaf 8 jaar
Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig 'zien' centraal in NEMO Science Museum. In de nieuwe familietentoonstelling Zo te zien ontdek je hoe zien werkt in je hersenen, hoe je ogen je bedriegen en hoe iemand met een visuele beperking kan zien. Ervaar hoe je met echolocatie of een taststok kunt kijken en hoe technologische hulpmiddelen kunnen helpen nog beter waar te nemen. Je ziet het allemaal in Zo te zien! Koop of reserveer je ticket online via: nemosciencemuseum.nl/zotezien