Persberichten

Vernieuwing Zuiver Water

Schoon drinkwater is niet vanzelfsprekend. In de vernieuwde opstelling Zuiver Water ontdekken bezoekers van NEMO Sciene Museum hoe technologie gebruikt wordt om rivierwater te veranderen in schoon drinkwater. Zuiver Water is vanaf de start van de meivakantie, zaterdag 23 april, open voor publiek.

In Zuiver Water doorlopen bezoekers op een speelse manier de verschillende stappen in het drinkwaterzuiveringsproces. "De opstelling is al lang een van de populairste onderdelen van NEMO en was aan een upgrade toe. Zowel de vormgeving, inhoud, techniek als interactie zijn aangepast in een prachtige nieuwe ervaring voor bezoekers," aldus Michiel Buchel, directeur NEMO Science Museum. De tentoonstelling is ontwikkeld met steun van Waternet. "Zonder hun steun was de vernieuwing niet mogelijk geweest." 

De opstelling Zuiver Water is onderdeel van de tentoonstelling Waterrijk op de tweede verdieping van NEMO Science Museum. Op deze verdieping ontrafelen bezoekers de techniek om zich heen en ervaren ze hoe we technologie gebruiken om de wereld om ons heen te veranderen.

Leren over water is leuk en belangrijk
"Omdat water overal om ons heen is, zou je bijna vergeten hoe bijzonder het is. We gebruiken water om te douchen, voor de wasmachine of bij het maken van eten en drinken. Leren over water is leuk en belangrijk. Wij zijn blij dat bezoekers van NEMO kunnen ontdekken hoe we in Amsterdam water uit de grond of uit rivieren kunnen zuiveren tot de beste dorstlesser: drinkwater uit de kraan", aldus Annelore Roelofs, algemeen directeur van Waternet.

Meivakantie
In de meivakantie is er in NEMO Science Museum extra aandacht voor het thema water. Naast de vernieuwde tentoonstelling Zuiver Water kunnen bezoekers in workshops zelf slootwater schoonmaken en zeepbellen onderzoeken. De meivakantie is van 23 april t/m 8 mei 2022. NEMO is gesloten op Koningsdag. Bekijk het programma op nemosciencemuseum.nl/meivakantie.

Zuiver Water - Waterrijk - foto DigiDaan - NEMO Science Museum

Over Waternet
Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de hele waterkringloop. Waternet zorgt voor veilig, schoon en voldoende water. In de natuur en om te drinken. Dit doet Waternet namens Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en de Gemeente Amsterdam.