Persberichten

Comedy over klimaat in De Studio van NEMO: ‘Een zeuronderwerp waar je juist grappen over moet maken’

30 mei 2023

Vier comedians van het Comedyhuis treden 8 juni op tijdens een stand-up comedy night in De Studio van NEMO. Met het ongemakkelijke onderwerp: klimaat.

'Ik vind het een fascinerend thema, omdat mensen er zo extreem verdeeld over zijn', zegt comedian Tim Kroezen. Samen met Andries Tunru, Pieter Jouke en Wouter Monden deelt hij het podium tijdens Comedy for Climate. Veel mensen vinden het 'een zeuronderwerp', merkt Kroezen op. Met comedy willen ze die verdeeldheid een beetje proberen te overbruggen. 

Tim Kroezen - De Studio van NEMO - Foto DigiDaan
Foto DigiDaan

Geen vegetariër
Het gezelschap speelde eind 2022 ook in De Studio. Vanwege de belangstelling wordt de avond nu eenmalig herhaald. Elke comedian geeft zijn eigen kijk op klimaatverandering en de reacties die het in de maatschappij losmaakt.
Kroezen noemt zichzelf ‘hypocriet progressief’ als het over klimaat en persoonlijke verandering gaat. 'Ik hoor bij de achterstallige helft van de mensen. Ik betrap mezelf erop dat ik absoluut geen vegetariër ben, wat ik wel zou willen zijn.' 
De avond sluit aan bij de tentoonstelling Energy Junkies in De Studio. Daarin staan onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat centraal.

Over het Comedyhuis
Het Comedyhuis is een van de oudste stand-up comedy gezelschappen van Nederland. Sinds 2009 organiseert de groep comedyshows in het land, schrijven ze teksten voor TV programma’s als de Avondshow van Lubach en helpen ze beginnende comedians om hun eerste stappen op het podium te zetten met hun beproefde stand-up comedycursussen.
Tim Kroezen is sinds dit jaar vast lid van het Comedyhuis. Hij studeerde energiewetenschappen, werd consultant, maar gooide het roer om. In 2022 won Kroezen de Juryprijs van Griffioen/DeStoep Cabaret Festival, en de Jury&Publieksprijs van de Comedy Talent Award.

De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg
Foto DigiDaan

Over De Studio
De Studio van NEMO is de extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein in Amsterdam. Het is een proeftuin om te experimenteren met nieuwe programma- en interactievormen. NEMO wil een brede doelgroep volwassenen betrekken bij maatschappelijke uitdagingen gerelateerd aan wetenschap en technologie. De tentoonstelling Energy Junkies is tot en met oktober te zien. Meer informatie: nemosciencemuseum.nl/destudio.

Comedy for Climate is 8 juni om 20:00 uur in De Studio van NEMO.Een kaartje kost 7,50 en is te combineren met een bezoek aan de tentoonstelling Energy Junkies.

Noot voor redactie
Beeldmateriaal mag gebruikt worden in publicaties met vermelding van fotograaf DigiDaan. Voor meer informatie en interviewverzoeken neem contact op met persvoorlichting: pers@e-nemo.nl of bel 020 - 53 13 128