Over NEMO

NEMO op Schiphol

Ingechecked en uitgeshopped? Ga voor take-off nog even langs NEMO op Schiphol. Net zo leuk als NEMO in hartje Amsterdam, maar dan kleiner. En net zoals in het grote NEMO kom je ook hier door zelf te doen meer te weten over technologie en wetenschap.

Wat is er te doen?

In NEMO op Schiphol zijn acht interactieve opstellingen waar je mee aan de slag kunt. Deze laten steeds een ander aspect van wetenschap en technologie zien. Zo is er de Buis van Kundt waar onzichtbare geluidsgolven zichtbaar gemaakt worden door middel van een speciale constructie. In de Teslabol wordt elektriciteit getemd. Leg je hand erop, en er ontstaan spectaculaire lichtflitsen. 

mf17310.jpg

Bij 'Jouw gezicht, Mijn gezicht' word je één met de persoon die tegenover je zit, dankzij de speciale spiegel. De uitkomst is verrassend. Een optische illusie ontstaat met de Zweefspiegel. Ga op je juiste plek staan, en je lijkt boven de grond te hangen. Ook staat er een speciale computer die met een aantal vragen over persoonlijke eigenschappen jouw uniekheid berekent.

Locatie: Holland Boulevard

NEMO op Schiphol is te vinden op de Holland Boulevard. De Holland Boulevard is het gebied op de eerste verdieping van het terminalgebouw, tussen de E-pier en F-pier achter de douane. 

Holland Boulevard