Over NEMO

NEMO op Schiphol

Ingechecked en uitgeshopt? Ga voor take-off nog even langs NEMO op Schiphol. Net zo leuk als NEMO in hartje Amsterdam, maar dan kleiner. En net zoals in het grote NEMO kom je ook hier door zelf te doen meer te weten over technologie en wetenschap.

Wat is er te doen?

In NEMO op Schiphol zijn negen interactieve opstellingen waar je mee aan de slag kunt. Deze laten steeds een ander aspect van wetenschap en technologie zien. Zo is er de Buis van Kundt waar onzichtbare geluidsgolven zichtbaar gemaakt worden door middel van een speciale constructie. In de Bliksembol wordt elektriciteit getemd. Leg je hand erop, en er ontstaan spectaculaire lichtflitsen. 

NEMO Schiphol Holland Boulevard vliegtuig

Bij Jouw gezicht, Mijn gezicht word je één met de persoon die tegenover je zit, dankzij de speciale spiegel. De uitkomst is verrassend. Een optische illusie ontstaat met de Zweefspiegel. Ga op je juiste plek staan, en je lijkt boven de grond te hangen.

Bij Leunen op lucht kom je meer te weten over de werking van een vliegtuigvleugel. Ook staat er een speciale computer die met een aantal vragen over je persoonlijke eigenschappen jouw uniekheid berekent.

Locatie: Holland Boulevard

NEMO op Schiphol is te vinden op de Holland Boulevard. De Holland Boulevard is het gebied op de eerste verdieping van het terminalgebouw, tussen de E-pier en F-pier achter de douane. 

Holland Boulevard