Aanbod docenten

Test Future Space

Wil jij met de klas nieuw lesmateriaal testen over ruimtevaart en sterrenkunde? En geef jij les op het voortgezet onderwijs (vmbo-gt, havo, vwo) in exacte vakken of aardrijkskunde? Meld je dan nu aan voor de pilot en online training van Future Space! Deelnemende docenten krijgen een training en inspiratiepakket, en kiezen daarna zelf een les (of meerdere!) om te testen.

Wat is Future Space?

NEMO ontwikkelt samen met partners uit Polen en Griekenland het lesprogramma Future Space over ruimtevaart en sterrenkunde. De lessen richten zich vooral op jongeren die wetenschap moeilijk of niet zo interessant vinden. Het doel is om hen – met ruimtevaart en sterrenkunde als inspirerende onderwerpen - te enthousiasmeren voor (een carrière in) wetenschap en technologie.

Hoe werkt het?

Je neemt deel aan de online training op donderdag 14 oktober van 19.30 uur tot 21.00 uur. Tijdens deze training maak je kennis met het lesmateriaal en krijg je uitleg over de pilot. Daarna geef je feedback op de manier die het best bij je past. Je kunt een of meerdere lessen doorlezen en feedback geven, lessen zelf testen in de klas, of als je echt enthousiast bent, dan maken we een afspraak dat iemand van NEMO komt meekijken met een of meerdere lessen.

Partner(s)