Aanbod docenten

Future Space webinar

Het Future Space project ontwikkelt nieuwe, verrassende ruimtevaart- en sterrenkundelessen voor voortgezet onderwijs. Doe mee met het gratis webinar voor docenten van 19.30 uur tot 21.00 uur op 14 oktober en ontvang de nieuwste lessen. Daarin ontdekken leerlingen waar astronomen zich mee bezig houden, onderzoeken ze of buitenaards leven mogelijk is, doen ze proefjes met licht en gebruiken ze actuele satellietbeelden om wereldwijd CO2-gehaltes te meten.

Wat ga je doen in het webinar?

  • Je maakt kennis met lesideeën uit binnen- en buitenland. In de lessen ontdek je welke info je kunt halen uit de kleur van een ster, hoe je potentieel buitenaards leven kunt vinden en hoe je met satellietbeelden klimaatverandering kan onderzoeken. Verwacht activiteiten zoals origami met zonnepanelen en proefjes met licht.
  • Je krijgt informatie over een ander Europees onderwijssysteem. Samen met de andere deelnemers onderzoek je of je daar lessen van kunt leren.
  • Aan het eind kies je zelf welk lesmateriaal je gratis wil ontvangen.

Het gratis webinar voor docenten in het voortgezet onderwijs is op donderdag 14 oktober van 19.30 tot 21.00 uur. 

Wat is Future Space?

Het Future Space programma is ontwikkeld door partijen uit verschillende Europese landen en laat leerlingen laagdrempelig kennismaken met ruimtevaart. Denk hierbij aan kijken naar het verre heelal, zoals sterren, melkwegen en exoplaneten maar ook aan satellieten die klimaatverandering, vegetatie en gassen in de atmosfeer meten. Er is een duidelijke link tussen werken in de ruimtevaart, dit lesprogramma en de vakken die jullie geven. Het lesmateriaal bevindt zich in de testfase en we willen het graag voorleggen aan jou, zodat jij het kunt gebruiken in de klas.

Partner(s)