De Studio

Over De Studio

De Studio biedt een blik op de toekomst doordat je deze ervaart en zelf vorm geeft. De extra locatie is een laboratorium om samen met partners en publiek aan laagdrempelige en interactieve programma’s over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen te werken.

De opzet van De Studio past goed bij het innovatieve karakter van het Marineterrein, waar organisaties en onderzoekers samen oplossingen bedenken voor maatschappelijke uitdagingen en een duurzame leefomgeving.

Circulair gebouw

De Studio is de vroegere gymzaal van de mariniers, en tijdens de herinrichting heeft men geprobeerd zo duurzaam mogen te werken, want in De Studio staat circulariteit centraal. Zo zijn de kantoren ingericht met 100% kringloop meubilair. De oude noodverlichting is hergebruikt in een moskee, de systeemplafonds zijn hergebruikt in kantoren en een school, de kozijnen en deur zijn gebruikt door de Hogeschool van de Kunsten en de oude gymtoestellen zijn gebruikt voor Codam. Verder is er een 100% recyclebare vloer en pay per use verlichting.

Een kijkje in De Studio van NEMO