De Studio

Eerder in De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum. De locatie is een laboratorium om samen met partners en publiek aan laagdrempelige en interactieve programma’s over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen te werken. Eerder waren de tentoonstellingen Voedsel van morgen en Bits of You te zien.

NEMO - Bits of You - Foto DigiDaan (8).jpg
NEMO De Studio - Bits of YOu

Tentoonstelling Voedsel van morgen

Van 10 juli t/m 6 oktober 2019 vond de eerste tentoonstelling plaats in De Studio van NEMO: Voedsel van morgen. Aan de hand van plantaardige, dierlijke en functionele voedselscenario's kregen bezoekers een kijkje op hun bord van de toekomst. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbelevingen. 

Tentoonstelling Bits of You

De tentoonstelling Bits of You was van 5 juni 2021 t/m 1 mei 2022 te bezoeken. In zes paviljoens ontdekte bezoekers stap voor stap hoe data verwerkt worden en leiden tot allerlei voorspellingen over identiteit en gedrag. Door middel van een ontmoeting met tien mensen die ieder een andere data-ervaring delen concludeerden bezoekers of ze echt op hun eigen digitale profiel lijken.