De Studio

Eerder in De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum. De locatie is een laboratorium om samen met partners en publiek aan laagdrempelige en interactieve programma’s over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen te werken. Eerder waren de tentoonstelling Voedsel van morgen en Stemmen van de Noordzee te zien.

DD520672.jpg
Nieuwe ontwikkelingen vragen om nieuwe manieren van samenwerken. Wethouder Meliani en Michiel Buchel maakten met aanwezigen een stroomkring.

Tentoonstelling Voedsel van morgen

Van 10 juli t/m 6 oktober 2019 vond de eerste tentoonstelling plaats in De Studio van NEMO: Voedsel van morgen. Aan de hand van plantaardige, dierlijke en functionele voedselscenario's kregen bezoekers een kijkje op hun bord van de toekomst. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbelevingen. 

Stemmen van de Noordzee: online rondleiding

Eind november 2020 was in De Studio van NEMO de tentoonstelling Stemmen van de Noordzee te zien. In de tentoonstelling kon je zien hoe de Ambassade van de Noordzee kunst, wetenschap en beleid inzet om de diepte, diversiteit en bewegingen van de Noordzee te onderzoeken en representeren. De Ambassade van de Noordzee is opgericht om de Noordzee en het leven in zee een stem te geven. Bekijk hier online een rondleiding door de tentoonstelling terug.