De Studio

Eerder in De Studio

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum voor volwassenen. De locatie is een laboratorium om samen met partners en publiek aan laagdrempelige en interactieve programma’s over wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen te werken. Eerder waren de tentoonstellingen Energy Junkies, Bits of You en Voedsel van morgen te zien.

NEMO - Bits of You - Foto DigiDaan (8).jpg
NEMO De Studio - Bits of YOu

Tentoonstelling Energy Junkies

Onze verslaving aan energie, de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de gevolgen voor het klimaat stonden centraal in deze tentoonstelling van NEMO voor volwassenen. De tentoonstelling was te zien van 8 juni 2022 t/m 29 oktober 2023

Bij een bezoek aan Energy Junkies maakten bezoekers keuzes voor de toekomst. Hoe zouden zij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Bezoekers konden een eigen CO2-dieet samenstellen, oplossingen kiezen uit de klimaatapotheek en mee dromen over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving.

Tentoonstelling Bits of You

De tentoonstelling Bits of You was van 5 juni 2021 t/m 1 mei 2022 te bezoeken. In zes paviljoens ontdekten bezoekers stap voor stap hoe data verwerkt worden en leiden tot allerlei voorspellingen over identiteit en gedrag. Door middel van een ontmoeting met tien mensen die ieder een andere data-ervaring delen concludeerden bezoekers of ze echt op hun eigen digitale profiel lijken.

Tentoonstelling Voedsel van morgen

Van 10 juli t/m 6 oktober 2019 vond de eerste tentoonstelling plaats in De Studio van NEMO: Voedsel van morgen. Aan de hand van plantaardige, dierlijke en functionele voedselscenario's kregen bezoekers een kijkje op hun bord van de toekomst. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder andere insecten, kweekvlees, GMO, Biotech, plantaardige alternatieven, alternatieve kweekmethoden, voedsel als medicijn en nieuwe sensorische voedselbelevingen.