Wat is er te doen

NEMO Challenges

Ben jij iemand die van uitdagingen houdt? Kun jij, bijvoorbeeld, goed op twee handen balanceren, een toffe kettingreactie maken of vind je het leuk om proefjes te doen? Doe dan mee aan de NEMO Challenges en deel het resultaat op Facebook, Instagram of Twitter!

NEMO Ballonwagen challenge

Zin om een flink potje te racen? Wij dagen je uit om mee te doen aan de nieuwe #NEMOchallenge. Bouw een supersonische ballonwagen en ga de strijd aan met je broer, zus, vriend of vriendin. Laat je creativiteit erop los en... racen maar! 
Klik hier voor meer informatie over de Ballonwagen Challenge.

NEMO Ontdek - Race met een ballonwagen - stap 8.jpg

NEMO Lavalamp Challenge

Heb jij weleens zelf een lavalamp gemaakt? Het is heel eenvoudig om er eentje te maken met spullen uit de keukenkast en vooral erg leuk om ernaar te kijken! Hoe ziet die van jou eruit? Wordt het een groene of een rode lavalamp? En gebruik je glitters of andere versiersels of houd je het simpel? NEMO daagt je uit om thuis aan de slag te gaan. Klik hier voor meer informatie over de Lavalamp Challenge.

NEMO Proefje Maak een lavalamp stap 6 - Foto DigiDaan.jpg

NEMO Raketten Challenge

Heb jij weleens zelf een raket gemaakt? Eentje van papier of van een lege fles? Je kunt op heel veel manieren een raket bouwen. NEMO daagt je uit om thuis aan de slag te gaan! Klik hier voor meer informatie over de Raketten Challenge.

NEMO proefje maak een luchtraket header

NEMO Zeepbellen Challenge

Heb jij weleens eigen bellenblaas gemaakt? Maak je daar liever een grote zeepbel van of juist allemaal kleine zeepbelletjes? En wist je dat je heel gemakkelijk een bijzondere zeepbellenslang kan blazen? Doe mee aan de nieuwe #NEMOchallenge! Klik hier voor meer informatie over de Zeepbellen Challenge.

NEMO proefje superbellenblaas.jpg

NEMO Experimenten Challenge

Heb jij al eens een proefje gedaan met maizena en water? NEMO daagt iedereen uit om jezelf en de wereld om je heen te ontdekken en onderzoeken. Dat kan gewoon met spullen die je al in huis hebt, zoals papier, water en afwasmiddel. Klik hier voor meer informatie over de Experimenten Challenge.

NEMO proefje mengen stoffen stap 2

NEMO Handstand Challenge

NEMO roept iedereen op om een handstand te doen. Blijf zo in beweging en bekijk de wereld eens van een andere kant! Maak een foto of filmpje van jouw handstand en deel deze met ons. Klik hier voor meer informatie over de Handstand Challenge.

Handstand Challenge Humania - Foto DigiDaan.jpg

NEMO Kettingreactie Challenge

NEMO staat bekend om de kettingreactie. Een spectaculaire demonstratie over actie en reactie met een bewegende kantoorstoel en vallende dominostenen!  Bouw jij mee aan de grootste online kettingreactie? Klik hier voor meer informatie over de Kettingreactie Challenge.

Boekenkettingreactie1

Resultaat delen

Heb jij een leuke foto of een leuk filmpje gemaakt? Deel het dan met NEMO via Twitter, Facebook of Instagram en gebruik de hashtag #NEMOchallenge!