Activiteiten

De Werkplaats

Op de tweede verdieping in NEMO Science Museum vind je de Werkplaats. Hier staat de makende mens centraal. Je kunt er zelf aan de slag als uitvinder in een workshop of bekijk de bijzondere objecten rondom het thema: meer willen zien.

Aan de slag

In de Werkplaats van NEMO kun je ‘tinkeren’, oftewel aanrommelen met materialen en ideeën. Denken met je handen en leren door te doen. Je ontdekt mogelijkheden en oplossingen terwijl je aan het maken bent. 

Maak de snelste slee.jpg

Maak de snelste slee

Sleeën kan ook zónder sneeuw. Maar hoe slee je dan het snelst? Moet de slee zwaar zijn of licht? En wat voor ondergrond heb je nodig? Ga aan de slag met verschillende materialen, maak een prototype en test je slee op de grote testbaan.

Deze activiteit is ontwikkeld in het kader van een Europese samenwerking met verscheidende Science Centra: Tinkering EU. Meer weten over het project Tinkering?

Tentoonstelling

Zien, licht en technologie hebben een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het menselijk leven op aarde. Door steeds meer te kunnen zien, leerden mensen meer over ons lichaam, de wereld en het heelal. In de vitrines rondom de Werkplaats vind je objecten uit onze erfgoedcollectie die alles te maken hebben met 'zien'.