Activiteiten

De Werkplaats

De Werkplaats is een bijzondere plek in NEMO waar je samen iets kunt maken. Laat je ideeën de vrije loop en ontwerp, maak, test en verbeter. Gebruik je creativiteit en ga samen aan de slag. Voorlopig zullen er geen workshops plaatsvinden. In plaats van de workshop Tinkeren kun je er nu meer leren over de bijzondere Drebbel duikboot.

De Drebbel

Precies 400 jaar geleden voer de allereerste duikboot in de Engelse rivier de Theems. Dit model duikboot is uitgevonden door de Nederlander Cornelis Drebbel. Hij wordt ook wel eens vergeleken met de bekende Thomas Edison of met Leonardo da Vinci. De replica van de Drebbel duikboot kan nu worden bewonderd in NEMO!

Tinkeren

Let op: Er zullen voorlopig geen workshops in de Werkplaats plaatsvinden.

Tandwielen worden gebruikt om een beweging door te geven. Verbind een tandwiel met een ander tandwiel en zorg dat ze beide gaan draaien als je aan één tandwiel draait. Gebruik je fantasie en probeer verschillende materialen.

Deze activiteit is ontwikkeld in het kader van een Europese samenwerking met verscheidende Science Centra: Tinkering EU. Meer weten?

Zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur

Duur: 30 minuten
Voor wie: vanaf 8 jaar