Activiteiten

De Makerij

In de zomervakantie is NEMO Science Museum éxtra leuk. In het workshopfestival de Makerij ga je samen aan de slag met drie bijzondere technieken, gebaseerd op uitvindingen uit de 19de eeuw. Voor iedereen vanaf 6 jaar oud.

Praat in codetaal

Praat in codetaal - NEMO Science Museum - Foto Digidaan (1).jpg

In de 19de eeuw waren er nog geen mobiele telefoons om berichten te versturen. In plaats daarvan gebruikten mensen Morsecode. Met korte en lange piepjes en het morse-alfabet kun je letters maken en zo boodschappen aan elkaar doorgeven. Je kunt er zelfs een trein mee besturen! Ontdek het in de workshop Praat in codetaal.

Maak een minifilm

Draai een minifilm voor je ogen - foto DigiDaan (1).jpg

Hoe werd de eerste animatiefilm gemaakt? Als je verschillende plaatjes snel achter elkaar ziet voegen je hersenen de beelden samen: ze lijken te bewegen. Probeer het zelf! Met een speciale ronddraaiende trommel met spleetjes, de zoötroop, en een flink aantal tekeningen kun je je eigen minifilm maken. 

Speel met spiegelingen

Leerlingen spiegels - DigiDaan.jpg

Een spiegel gebruik je meestal om naar jezelf te kijken. Maar wist je dat er je ook allerlei experimenten mee kunt doen? Vroeger werden spiegels bijvoorbeeld gebruikt om optische illusies te maken in een theatervoorstelling. Speel met spiegelingen en creëer zo een spookverschijning.