BankGiro Loterij

Online rondleiding in NEMO Science Museum

Donderdagavond 26 november organiseerde de BankGiro Loterij een live rondleiding in NEMO Science Museum.

Marjolein van Breemen (adjunct-directeur Programma) en Rob van Hattum (Chief Science Officer) namen de online kijkers mee door de tentoonstellingen in NEMO en publieksbegeleiders lieten experimenten zien. Heb je de video gemist? Kijk de online rondleiding via de YouTube video terug. Wil je meedoen met een proefje? Zorg dat je twee vorken, een kurk, een houten tandenstoker en een fles bij de hand hebt!

Op deze pagina kun je een aantal tips van Marjolein en Rob terugvinden.  

Thuis proefjes en experimenten doen

Op de website van NEMO vind je leuke proefjes en experimenten. Maak bijvoorbeeld een ballonbootje, haal energie uit citroenen en speel met optisch bedrog.

NEMO proefje Ballonbootje stap 4

Challenges

Ben jij iemand die van uitdagingen houdt? Kun jij, bijvoorbeeld, goed op twee handen balanceren, een toffe kettingreactie maken of vind jij het leuk om proefjes te doen? Doe dan mee aan de NEMO Challenges en deel het resultaat op Facebook, Instagram of Twitter!
Lees hier meer over de challenges.

Nieuwsgierig geworden?

NEMO zorgt er samen met de bezoekers voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt.  Hier vind je meer informatie over de maatregelen die NEMO neemt en wat van jou verwacht wordt voor een veilig museumbezoek

Wil je een bezoek brengen aan NEMO, reserveer dan je tijdslot via onderstaande knop. We hopen jullie te zien in NEMO Science Museum!

Volg ons op social media

Volg ons op Twitter, Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van het laatste NEMO nieuws en de leukste weetjes!