Persberichten

Vernieuwde Werkplaats dankzij bijdrage Ministerie van Defensie

Op de tweede verdieping in NEMO Science Museum is de Werkplaats compleet vernieuwd. In de ruimte staat de makende mens centraal. Je kunt er zelf aan de slag als uitvinder in een workshop of bekijk de bijzondere objecten rondom het thema: meer willen zien. "Uitvinden is van alle tijden en iedereen kan het. Dankzij de bijdrage van het Ministerie van Defensie hebben we een mooie plek voor bezoekers gerealiseerd waar ze zelf aan de slag kunnen als uitvinder," aldus Michiel Buchel, directeur van NEMO.

NEMO Science Museum - Defensie - Werkplaats in NEMO - Foto DigiDaan.jpg

NEMO Science Museum en het Ministerie van Defensie zijn overtuigd van het belang om de interesse van jongeren voor wetenschap en technologie al vroeg te stimuleren. Zo komen jongeren in aanraking met de veelzijdigheid van technologie en technische beroepen. “Voor NEMO is het waardevol dat een partner met veel technologische kennis en kunde zich aan NEMO verbonden heeft. Via dit partnership steunen ze de activiteiten binnen en buiten het museum. De vernieuwde Werkplaats heeft al vele enthousiaste bezoekers mogen ontvangen tijdens de zomervakantie”, aldus Michiel Buchel directeur-bestuurder van NEMO.

In de Werkplaats kunnen bezoekers deelnemen aan een workshop. Zo kunnen ze of zelf een reuzenarm maken of samen een schaduwschilderij creëren. In de vitrines rondom de Werkplaats zijn objecten te bewonderen gerelateerd aan wisselende thema's. Nu zijn het technologische uitvindingen die helpen om meer te zien, zoals warmtebeeldcamera’s en helderheidsversterkers (bruiklenen Ministerie van Defensie en Koninklijke Marine), een replica Van Leeuwenhoek-microscoop (bruikleen Rijksmuseum Boerhaave) en een röntgenbuis uit eigen collectie. 

NEMO Science Museum - Defensie - Rondleiding in Werkplaats van NEMO - Foto DigiDaan.jpg

"Defensie is een van de grootste en meest veelzijdige werkgevers van Nederland.  Bij het zorgdragen voor onze vrede en veiligheid spelen techniek en technische beroepen een steeds grotere rol. Dat is lang niet bij iedereen bekend. We vinden het belangrijk om ook de jeugd in een vroegtijdig met techniek kennis te laten maken. In NEMO Science Museum gebeurt dat op een hele laagdrempelige en aansprekende wijze," aldus kolonel Marijke van der Krogt, commandant Dienstencentrum Personeelslogistiek van Defensie.  

Over het Ministerie van Defensie
Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld.  

Over NEMO
Bij NEMO dagen we iedereen, van jong tot oud, uit om te ontdekken hoe fascinerend en relevant wetenschap en technologie zijn. We laten zien hoe bijzonder alledaagse fenomenen zijn en brengen abstracte wetenschap op een toegankelijke manier.