Persberichten

NEMO Science Museum kijkt uit naar eerste bezoekers

Vanaf zaterdag 5 juni 2021 kunnen bezoekers weer op onderzoek in NEMO Science Museum.

"We kijken er ontzettend naar uit om onze nieuwsgierige bezoekers te ontvangen, al zal het vast even wennen zijn," aldus Michiel Buchel, directeur van NEMO. "We zijn er helemaal klaar voor. Alle coronamaatregelen hadden we al genomen. Zo is er een route door het museum en kan iedereen van tevoren via de website een tijdslot reserveren." Zaterdag 5 juni opent ook De Studio de deuren met de tentoonstelling Bits of You. Op deze extra locatie van NEMO op het Marineterrein maakt NEMO programma's voor een volwassen publiek.

De Werkplaats van NEMO - Foto DigiDaan

Tijdens de periode van sluiting heeft NEMO niet stil gezeten. Er is akoestische isolatie door het gehele museum geplaatst en er zijn vele online activiteiten ontwikkeld. Ook is er gewerkt aan twee nieuwe tentoonstellingen, workshops en een nieuwe workshopruimte: De Werkplaats.

De Werkplaats
In De Werkplaats staat de makende mens centraal. "Uitvinden is van alle tijden en iedereen kan het. Dankzij de bijdrage van het Ministerie van Defensie hebben we een mooie plek voor bezoekers gerealiseerd waar ze zelf aan de slag kunnen als uitvinder," aldus Buchel. Er zijn twee verschillende workshops en in de vitrines rondom De Werkplaats zijn objecten uit de erfgoedcollectie van NEMO en bruiklenen van het Ministerie van Defensie en Rijksmuseum Boerhaave te zien.

Vanaf de heropening zijn alle verdiepingen, het dakplein en de horecapunten van het museum geopend. De Kettingreactie is voorlopig vervangen door de spannende demonstratie Wetenschap om je heen. NEMO Science Museum is vanaf 5 juni elke dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 - 17.30 uur. In de vakanties is NEMO ook geopend op maandagen. Meer informatie: www.nemosciencemuseum.nl

De Studio
Naast NEMO aan het Oosterdok opent vanaf 5 juni ook de extra locatie van NEMO. In De Studio op het nabijgelegen Marineterrein is Bits of You te zien, een tentoonstelling voor volwassenen. In deze tentoonstelling ervaren bezoekers hoe de datasporen die we dagelijks achterlaten, onze levens beïnvloeden. En dat dit niet voor iedereen hetzelfde is. Bits of You is te zien van woensdag t/m vrijdag van 12.00 - 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 - 17.30 uur. Meer informatie via: nemosciencemuseum.nl/destudio.

Foto:DigiDaan