Samenwerkingen en projecten

SENSEE

Dit Europese project staat voor STEM EntrepreNeurShip for Everyone and Everywhere. Het richt zich op kinderen (6-12 jaar) met minder kansen om hun talenten te ontdekken en ontplooien. De projectpartners uit Noorwegen, Slovenië, Cyprus en Nederland ontwikkelen activiteiten over wetenschap en technologie voor hen.

Er zijn activiteiten voor in de klas ontwikkeld over wetenschap en technologie. Thuis kunnen de kinderen er ook mee doorgaan. In de activiteiten oefenen ze met onderzoekende, probleemoplossende en creatieve vaardigheden. Maar ook communicatievaardigheden, samenwerken en presenteren zijn van belang. Het 'entrepreneurship' betekent: een ondernemende mindset. Dat zit in het herkennen van een probleem en waarde toevoegen en verbeteren van je product of dienst. Deze vaardigheden helpen hen in de toekomst om te ondernemen en bereiden hen voor op de uitdagingen van de 21e eeuw. De activiteiten worden getest op school en daarna via een training en handboek beschikbaar gesteld aan scholen en educatoren in informele leeromgevingen, zoals musea, buurthuizen en bibliotheken. 

Het SENSEE project valt onder het Erasmus+ programma. Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Meer informatie lees je op deze website en in deze nieuwsbrief.

Activiteiten

Bekijk hier alle activiteiten voor groep 3-8.