Samenwerkingen en projecten

Schools as living labs

Schools As Living Labs is een schoolproject met een alles behalve traditioneel schoolse aanpak. Het project wil bijdragen aan wetenschaps- en techniekonderwijs dat voor scholieren relevanter, inclusiever en meer in relatie tot de wereld om hen heen is. Leerlingen ontwikkelen in ‘Living Labs’ samen met anderen uit de buurt oplossingen voor lokale problemen.

Schools As Living Labs vindt haar oorsprong in bestaande Open Schooling methodes, zoals OSOS en andere Living Labs initiatieven. Het project zal een methode ontwikkelen die is gebaseerd op Living Labs en daarbij trainingen en ondersteunende materialen ontwikkelen. De methode en materialen worden getest en geëvalueerd op pionierende scholen en vervolgens op grotere schaal worden geïmplementeerd in 10 landen. Lees meer over het internationale project Schools As Living Labs.

NEMO & SALL

NEMO is de coördinator van Schools As Living Labs in Nederland. Dat betekent dat NEMO zorgt voor de organisatie en ontwikkeling, implementatie en evaluatie van de Living Lab methode in Nederland. Daarnaast neemt NEMO de leiding in ‘work package 3: Engagement with stakeholders’ binnen het SALL-project. Het doel daarvan is om de deelnemende scholen te helpen om de belanghebbenden in hun gemeenschap te vinden en er een relatie op te bouwen met hun partners is de Living Lab teams.

SALL bij jou op school

Wil je Schools As Living Labs uitproberen bij jou op school? Lees dan verder op deze pagina.

Artikelen

Januari 2022

December 2021

November 2021

Oktober 2021