Terug Terug naar overzicht

Weet jij wat Leonardo Da Vinci deed?

Library of Congress

Leonardo da Vinci leefde meer dan 500 jaar geleden in Florence. Leonardo moet een geniale man zijn geweest en uitermate veelzijdig. Hij was uitvinder, ingenieur, natuurkundige, maar ook filosoof. En hij maakte beelden, schilderijen en muziek.

Vliegen?
Bruggen, wapens, vliegtuigen, onderzeeërs… Hij bedacht het allemaal en tekende het vaak ook heel precies. Lang niet altijd werden zijn ontwerpen gebouwd en gebruikt, maar toch deed hij wel pogingen. Zo bouwde hij een vliegtuig, dat hij zelf had bedacht, maar het vliegen mislukte.

Beroemd
Da Vinci was vast geen makkelijk mens. Hij begon enthousiast aan veel projecten, maar maakte die lang niet altijd af. Toch komen veel van zijn ideeën in de geschiedenis weer terug. In Noorwegen werd kortgeleden nog een brug gebouwd, geïnspireerd op een ontwerp van Leonardo. Als schilder maakte hij prachtige werken, zoals de wereldberoemde Mona Lisa, dat nu in het Louvre in Parijs hangt. Heel veel mensen kennen de naam Leonardo da Vinci wel: straten, scholen en zelfs een vliegveld (in Rome) zijn naar hem vernoemd.