Terug Terug naar overzicht

Maak een frisbee van papier

15 minuten

Met wiskundige vormen kun je een pijlsnelle frisbee maken. 

Wat heb je nodig?

Aan de slag

Stap 1

Knip uit twee vellen papier een vierkant van 20 x20 cm. Knip beide vierkanten in vier vierkanten van 10 x 10 cm. Vouw de acht vierkanten weer tot een kleiner vierkantje en vouw ze daarna weer open tot een rechthoek.

Stap 2

Vouw de punt linksboven in naar de onderkant van de vouwlijn, zodat er een driehoek aan een vierkant ontstaat. Vouw vervolgens de punt rechtsonder naar de bovenkant van de vouwlijn. Er ontstaat dan een parallellogram. Plak de twee driehoeken met een plakbandje aan elkaar. Herhaal dit voor alle acht vierkanten.

Stap 3

Je begint met het maken van de frisbee door de gesloten hoek van een van de parallellogrammen in een open kant van een andere parallellogram te steken. 
Doe dit met alle acht paralellogrammen zodat er een cirkel ontstaat. Plak alles aan elkaar vast met plakband. Je hebt nu een octagon gemaakt. 
Klaar en frisbeeën maar!

Stap

Wat weet je nu?

Een parallellogram is een vierhoek waarvan de tegenover elkaar liggende zijden evenwijdig en precies even lang zijn. Ook zijn de hoeken altijd even groot. Met de acht parallellogrammen heb je een octagon gebouwd. Een octagon is een veelhoek met acht zijden en acht hoeken, die opgeteld altijd 1080 graden zijn.