Lesmateriaal voor op school

Lokaal 69

Lokaal 69 is een virtueel biologielokaal vol video’s, games, quizjes en weetjes over seks. Deze interactieve schoolplaat benadert seksualiteit op een persoonlijke en eigentijdse manier: je eigen grenzen aangeven en de grenzen van de ander respecteren (consent), genderdiversiteit en plezier in seks staan centraal. Lokaal 69 is het resultaat van een samenwerking tussen Schooltv en NEMO Science Museum en ondersteunt docenten op een positieve en luchtige manier bij de seksuele voorlichting.

De interactieve schoolplaat Lokaal 69 kan klassikaal ingezet worden, maar de leerlingen kunnen er ook zelfstandig mee aan de slag. Lokaal 69 sluit aan bij de belevingswereld van leerlingen, en is daarmee een aanvulling op de huidige lesmethoden. Leerlingen krijgen de kans om anoniem en binnen een veilige omgeving meer te weten te komen over seksualiteit. Zo komen ze op een luchtige manier in aanraking met een aantal gevoelige onderwerpen, waardoor ze aan het denken worden gezet, gestimuleerd worden het gesprek met elkaar aan te gaan én leren dat het oké is om af te wijken van het zogenaamde ideaalbeeld.
Want zeg nou zelf, wie voldoet daar nou eigenlijk wel aan?!

Nieuwsgierig naar Lokaal 69?
Stap binnen in het virtuele biologielokaal vol video’s, games, quizjes en weetjes over seks. 
Neem snel een kijkje in Lokaal 69!

De interactieve schoolplaat Lokaal 69 is ontwikkeld als inleidende les bij het lespakket bij de tentoonstelling Humania. In het museum kunnen leerlingen aan de slag met een Webapp of met een Filmopdracht. Download hieronder de docentenhandleiding voor Lokaal 69.

Materiaal
Interactieve schoolplaat
Doelgroep
onderbouw vmbo/havo/vwo
Kerndoelen
34, 35, 43
Vakken
Biologie, verzorging, maatschappijleer