Aanbod leerkrachten

Maakkunde

NEMO introduceert Maakkunde: de nieuwe lesmethode voor ontwerpend én onderzoekend leren voor groep 1 t/m 8. Met Maakkunde maak je technologie verrassend leuk.

Iedereen is een maker
Centraal in Maakkunde staan 10 aansprekende uitdagingen, waarvoor leerlingen samen een oplossing bedenken. Ze maken een ontwerp en voeren dit uit, ze testen en brengen verbeteringen aan totdat het werkt. Maakkunde biedt heldere lesmaterialen en is geschikt voor groep 1 t/m 8 en voor verschillende typen leerlingen. 

Zelf doen, samen met je team
Voordat je met de lesmethode van Maakkunde aan de slag gaat, doe je met je schoolteam een training. Je leert werken met de didactiek van ontwerpend leren en onderzoek doen door zelf aan de slag te gaan. Zo raak je vertrouwd met de activiteiten die de leerlingen in de klas gaan doen. Je start met de basistraining en kunt daarna kiezen voor een van de 3 vervolgtrainingen. Na het volgen van een training worden de module(s) van de methode beschikbaar gesteld.

Meer weten? Ga naar www.maakkunde.nl. Of vul je gegevens in dan nemen we contact met je op om je meer te vertellen over de lesmethode.