Aanbod leerkrachten

Maakkunde

Maakkunde is dé lesmethode voor ontwerpend en onderzoekend leren voor groep 1 t/m 8. De lessen zijn hands-on en gericht op wetenschap en technologie. Geloof het of niet, maar kinderen kunnen zelf een simpele stofzuiger maken. Leer meer over Maakkunde via een training, of ga direct aan de slag in de klas met het interactieve lesmateriaal voor op het digibord.

Interactief lesmateriaal van Maakkunde komt online
Maakkunde biedt interactief lesmateriaal voor op het digibord. Het materiaal is gratis te gebruiken. De lesmethode daagt leerlingen in groep 1 t/m 8 uit om zelf te onderzoeken, ontwerpen, uittesten en maken. Leerkrachten kunnen met deze laagdrempelige online lesmethode direct aan de slag in de klas. Iedere module is voorzien van tips en uitleg. Kies je eigen thema’s, video’s en applicaties en stream ze naar het digibord. Puzzel bijvoorbeeld samen een stroomkring in elkaar om te onderzoeken hoe elektriciteit werkt. Of ontdek wat geluid is door te spelen met geluidstrillingen.

Kinderen van de 21ste eeuw
Van een koelkast tot een kleerhanger en van een brug tot een broodrooster: bijna alles om ons heen wordt bedacht en gemaakt. Dat vraagt om creativiteit, probleemoplossend vermogen en samenwerking. Met de hands-on lesmethode Maakkunde gaan kinderen zelf ontwerpen, uitproberen en maken. Via open opdrachten zoeken ze hun eigen oplossing voor een probleem. Zo ontwikkelen zij de vaardigheden die passen bij de 21ste eeuw.

Nog meer Maakkunde
Wil je Maakkunde nog verder integreren op school? Volg dan samen met collega’s een training die ingaat op de onderliggende didactiek. Verdiep je in de begeleiding van leerlingen en ontdek hoe je de activiteiten kunt afstemmen op verschillende type kinderen en niveaus, zodat ze optimaal kunnen ontwerpen en onderzoeken.

Meer weten? Ga naar www.maakkunde.nl. Of neem contact op via info@maakkunde.nl, zodat we je meer kunnen vertellen over de lesmethode.