Tickets en prijzen

Jeugdgroepen

Kinderen van alle leeftijden steken door zelf te doen spelenderwijs veel op van de wereld van wetenschap en techniek. Ze worden uitgedaagd om dingen te ontdekken in de tentoonstellingen op verschillende verdiepingen in het museum.

Plan een groepsbezoek

Voor groepsbezoeken is een reservering verplicht. Jeugdgroepen mogen niet groter zijn dan 32 kinderen, exclusief begeleiders. Stuur een aanvraag per mail naar reserveringen@e-nemo.nl.

NEMO vernieuwt in 2024

Van januari tot en met juni 2024 werkt NEMO aan een nieuwe tweede verdieping. Dit betekent dat de tweede verdieping tijdelijk niet bereikbaar is.

Tijdens deze periode zijn alle andere verdiepingen gewoon toegankelijk. Ook staat in de Evenementenzaal de Makerij, een workshopfestival met drie gloednieuwe activiteiten.

Prijzen

Voor jeugdgroepen heeft NEMO speciale, gereduceerde prijzen.

  • De groepsprijs is €96,- voor maximaal 16 kinderen
  • Begeleiders mogen gratis naar binnen

Voorwaarden jeugdgroepen

  • Jeugdgroepen zijn verplicht vooraf te boeken
  • Groepsbezoeken worden vooraf betaald
  • Groepen hebben voldoende begeleiding (1 begeleider op 10 kinderen)
  • Een jeugdgroepbezoek duurt maximaal 3 uur
  • De prijs voor jeugdgroepen geldt voor jeugdverenigingen en kinderopvang

De boekingsvoorwaarden zijn ook terug te vinden in de bezoekvoorwaarden.

Begeleiders

Bij NEMO vinden we begeleiders belangrijk, daarom mogen ze gratis mee naar binnen. Begeleiders blijven bij hun groepje en zijn verantwoordelijk voor de kinderen in het groepje. We verwachten minimaal 1 begeleider op 10 kinderen, maar ons advies is om voor 1 begeleider op 6 kinderen te zorgen.

Openingstijden

NEMO ontvangt jeugdgroepen van maandag t/m vrijdag.

Vaste starttijden

Voor jeugdgroepen zijn de vaste starttijden 10.30 en 14.00 uur. Een bezoek duurt maximaal 3 uur.

Eten en drinken

Vanwege het gebrek aan zitplaatsen is er momenteel geen lunchplek voor groepen beschikbaar. We verzoeken voor of na het bezoek ergens anders te lunchen.

Bereikbaarheid

NEMO is makkelijk te bereiken met openbaar of eigen vervoer. Vanaf het Amsterdam Centraal Station is het opvallende kopergroene gebouw al te zien. Meer informatie over bereikbaarheid.