Activiteiten

Zomervakantie

Deze zomervakantie (8 juli t/m 3 september) is NEMO éxtra leuk. In de Makerij vind je drie bijzondere workshops over de wetenschap uit de
19de eeuw. Kijk je ogen uit bij de Kettingreactie, doe proefjes in het Laboratorium of doe mee aan echt wetenschappelijk onderzoek in Science Live.

De Makerij

Zootroop minifilm octomadness.jpg

Hoe verstuurden mensen elkaar berichten toen er nog geen telefoon bestond? Hoe werd de eerste animatiefilm gemaakt? En hoe kun je met spiegelingen een 3D-projectie maken? Ontdek het deze zomer in de Makerij.

In dit workshopfestival ga je samen aan de slag met drie bijzondere technieken, gebaseerd op uitvindingen uit de 19de eeuw. Verstuur een geheime boodschap met Morsecode, maak je eigen minifilm met een zoötroop en creëer een spookverschijning door te spelen met spiegelingen. 

Zomerdak

NEMO-cascade-DigiDaan-juli2016.jpg

Op het dakplein van NEMO is in de zomer van alles te beleven. Geniet van de zomerse sferen, muziek, een hapje en een drankje en het beste uitzicht over Amsterdam op het NEMO Zomerdak. Iedere donderdag is er live muziek, er zijn filmavonden, yoga en nog veel meer! De volledige programmering vind je binnenkort hier.

Science Live

Weekend van de Wetenschap, onderzoek je eigen vingerafdruk

Meedoen aan écht wetenschappelijk onderzoek? Dat kan in Science Live! Kom erachter of jij slimmer bent dan kunstmatige intelligentie in een onderzoek naar denken, of probeer een perfecte cirkel te tekenen in een onderzoek naar motivatie en leren. Ontdek de hele agenda van Science Live.

Scheikundige proefjes

Laboratorium.jpg

In het Laboratorium van NEMO word je voor even zelf wetenschapper. Labjas aan, veiligheidsbril op en aan de slag! Met alledaagse spulletjes doe je bijzondere experimenten en proefjes. Hier leer je hoe een vuurpijl werkt, of hoe je stralend witte was krijgt. Een proefje doen in het Lab? Dat kan als je 6 jaar of ouder bent.

Maak de snelste slee

Maak de snelste slee.jpg

Sleeën kan ook zónder sneeuw. Maar hoe slee je dan het snelst? Moet de slee zwaar zijn of licht? En wat voor ondergrond heb je nodig? Ga aan de slag met verschillende materialen, maak een prototype en test je slee op de grote testbaan.

Kettingreactie

Kettingreactie 2018 - foto DigiDaan - NEMO Science Museum

Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Ontdek dit in een spectaculaire kettingreactie boordevol energie. Laat je verrassen door deze interactieve demonstratie over oorzaak en gevolg. 

Energy Junkies in De Studio van NEMO

Energy Junkies - Co2-dieet in De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg.jpg

Met je ticket voor NEMO kun je gratis naar De Studio, de extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein in Amsterdam. Bezoek hier de tentoonstelling Energy Junkies. Bij een bezoek aan Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving.

Met een ticket voor NEMO Science Museum kun je gratis de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken. Reserveer wel een apart ticket met tijdslot. Je bezoek aan De Studio hoeft niet op dezelfde dag plaats te vinden als je bezoek aan NEMO Science Museum.