Activiteiten

Tulp Festival

Het plein voor de museumingang is vanaf 1 april 2021 gevuld met prachtige tulpen. Er staan kuipen met de stevige gele ‘Yellow Flight’, dubbele oranje gevlamde ‘Orange Princess’, dubbele ‘Red Princess’, paarse gefranjerde ‘Purple Chrystal’, roze gevlamde ‘Pretty Princess’ en witte ‘White Liberstar’.

Het Tulp Festival

Tulp Festival Amsterdam brengt een saluut aan het voorjaar en zet de hoofdstad gedurende de hele maand april in bloei. Tienduizenden tulpen geven kleur aan het vroege voorjaar in de stad. Fleurige rijen kuipen en schalen met tulpen verlevendigen (woon)straten, pleinen en winkelcentra. In de loop van april bloeien de tulpen in de volle grond in parken en tuinen van musea en hotels. Voor het eerst hebben bewoners ook tulpen geplant in hun geveltuintjes of rond bomen in hun straat.

Het Tulp Festival biedt inspiratie voor een verrassend ommetje in je eigen buurt of ander stadsdeel. Laat je verleiden door de explosie van soorten en kleuren in het Centrum, Noord, West, Oost, Zuid en Zuidoost. De tulpen zijn in de maand april 2021 te bewonderen.