Activiteiten

ROEF x NEMO

Vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus 2022 is het feest op het dak van NEMO Science Museum. Beide avonden gaat het dak om 18.30 weer open en geniet je van films, live muziek én een fantastisch uitzicht over Amsterdam.

Dit weekend wordt georganiseerd i.s.m. ROEF, IDFA en Cinetree.

acasa my home.jpg

ROEF x IDFA Meets
Film: Acasă, my home
Vanaf 20.15 live muziek

Vrijdagavond neem je plaats op het dak voor de documentaire Acasã, My Home. Gică bouwde een hut midden in de wildernis van een groot natuurpark vlak buiten Boekarest. Hij kreeg daar met zijn vrouw negen kinderen. Nu de overheid ambitieuze plannen heeft met dit gebied, worden ze verplicht te verhuizen naar een huurflat. De connectie tussen mens, stad en natuur wordt in deze documentaire onderzocht en bloot gelegd. 

Vrijdag 19 augustus
dak open vanaf 18.30 uur
20.15 live muziek
keuken open tot 20.45 uur
aanvang film 21.15 uur

Roemeens gesproken, Engels ondertiteld 86 minuten

shabu.jpg

ROEF x Cinetree
Film: Shabu

Vanaf 20.15 live muziek

Cinetree selecteerde voor ROEF de zomerse film Shabu. De documentaire Shabu gaat over een jongen van 14 uit de Rotterdamse Peperklip buurt, die ervan droomt om beroemd te worden. Er wordt veel gezongen en gedanst en er zit een lekkere vaart in. Knap als je stil kan blijven zitten dus. 

Een grappige en ontroerende film over een jongen die groter lijkt dan hij is, en over verantwoordelijkheid nemen voor je daden.

Zaterdag 20 augustus
dak open vanaf 18.30 uur
20.15 live muziek
keuken open tot 20.45 uur
aanvang film 21.15 uur

75 minuten Nederlands gesproken, Engels ondertiteld

Film op het dak van NEMO - Foto DigiDaan.jpg

Over IDFA Meets
IDFA Meets is IDFA’s evenementenprogramma voor een nieuwe generatie documentaire kijkers. Elke keer vanaf een andere locatie, met een andere Amsterdamse partner. De rode draad? Telkens vormen de beste artistieke documentaires de basis van een open discussie. Zo deelt IDFA elke keer urgente verhalen en nieuwe perspectieven én leren we elkaar kennen aan de hand van film.

Over Cinetree
Het filmplatform Cinetree is in 2014 door filmmaker en sociaal onderneemster Hanna Verboom gestart. Cinetree biedt toegang tot een selectie van de beste films en documentaires van over de hele wereld. Elke week maken de curators van Cinetree een selectie uit het enorme aanbod aan films. Deze filmliefhebbers zijn als makers, acteurs of experts actief in de filmwereld. In het aanbod van Cinetree vind je films met belangrijke thema’s, maatschappelijke relevantie en verhalen die langer bijblijven dan dat ze duren.

Ook op het dak van NEMO: Grachtenfestival

Op donderdag 18 augustus komt de zevenkoppige band the Fried Seven  spelen op het dak van NEMO. Deze groep laat het publiek swingen, dansen en juichen. Kom genieten van een vrolijk concert op een unieke locatie! Toegang is gratis. Meer weten?