Activiteiten

Museumnacht

Pleasure & Pain

Tijdens Museumnacht op zaterdag 2 november 2019 is er extra veel te doen in NEMO Science Museum. Dit jaar staat het museum in het teken van Pleasure & Pain. Ervaar bijvoorbeeld hoe het is om te bevallen, krijg een verliefd gevoel door het knuffelhormoon oxytocine in te ademen of eet de heetste pepers in de chili-wedstrijd. Ook geeft seksuoloog en wetenschapper Ellen Laan een lezing over seksuele emancipatie die je niet wil missen.

Let op: De Museumnacht in NEMO is bedoeld voor volwassen bezoekers.

Bevallingssimulator

giphy.gif
Afbeelding: The Try Guys

Heb je altijd al willen meemaken hoe het voelt om te bevallen? Tijdens de Museumnacht in NEMO kan je ervaren, zowel man als vrouw, hoe het is om weeën te hebben in de bevallingssimulator.

Tijd: 19.00 – 23.00 uur

Lezing: Overbrug de orgasmekloof!

Ellen Laan.jpg

In deze lezing vertelt seksuoloog Ellen Laan over het belang van seks en het gebrek aan seksuele emancipatie. Volgens Laan is het ongelofelijk hoeveel misverstanden er anno 2019 over seks bestaan. Bijvoorbeeld dat mannen testosteronbommen zijn die altijd zin hebben. Onzin. En blauwe ballen? Een fabeltje!

Hoogleraar seksuologie en psycholoog Ellen Laan is wereldwijd bekend door haar baanbrekende onderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen.

Tijd: 20.30, 22.30 uur

Pleasure Party ft. Tropische Verrassingen

IMG-20190917-WA0041.jpg

Aan het einde van de avond gaan de voetjes van de vloer met de DJ's van Tropische Verrassingen.

20.00 tot 23.00 uur - karaoke
23.00 tot 02.00 uur - feest

Laat de vibrator trillen

Turn me On.jpg

Maak een stroomkring en laat de vibrator trillen. In NEMO worden tijdens workshops wel vaker elektrische schakelingen gemaakt om bijvoorbeeld een lampje te laten branden. Dit keer tijdens Museumnacht een speciale versie, voor volwassenen!

Tijd: 19.00 – 23.00 uur

Pijn Parcours

MF33670.jpg

Doe het Pijn Parcours en draag bij aan wetenschappelijk onderzoek! In zes korte pijnexperimenten onderzoekt Marijtje Jongsma hoe we pijn ervaren en hoe de verschillende mechanismes van pijnperceptie samenwerken. Durf jij de uitdaging aan?

In samenwerking met de Radboud Universiteit.

Tijd: 19.00 – 00.00 uur

Wie eet de heetste?

Pepers1.jpg

Pittige types verzamelen! Samen met Dutch Chili Fest organiseert NEMO een vlammer van een eetwedstrijd. Eet jij de heetste peper? 

Deelnemers die de Chili wedstrijd aandurven ontvangen een gratis ticket voor de Museumnacht in NEMO. Mail ons je naam en leeftijd en wij laten je weten of je een felbegeerde plek hebt bemachtigd.

Tijd: 20.00 , 22.30 uur

Snuif je verliefd

Oxytocine.jpg

Adem het knuffelhormoon oxytocine in en ervaar (weer) hoe is het om tot over je oren verliefd te zijn!

Tijd: 19.00 – 0.00 uur

Lezing: Pijn & het brein

mf31353_068d9.jpg

In deze korte lezing vertelt wetenschapper Marijtje Jongsma over het fenomeen pijn. Wat is pijn, een waarschuwing voor gevaar of een vervelend symptoon dat ons beperkt? En is het goed om pijn te dempen met pijnstillers of juist niet? Aan de hand van enkele experimenten zal duidelijk worden hoe pijn ons brein beïnvloedt maar ook hoe omgekeerd ons brein de pijn kan beïnvloeden.

Klitje kleien

Workshop Klitje Kleien met de Kutzaak - NEMO Museumnacht 2019.jpeg

Schuif aan, klei een clitoris en praat met kutexperts en ervaringsdeskundigen over alles dat je nog niet wist en wat je nog nooit durfde te vragen. Wist je bijvoorbeeld dat de clitoris tot ver in het lichaam doorloopt en even groot is als het zwellichaam van de man?

Tijd: 19.00 tot 23.00 uur

Bonderen kan je leren

Bondage istock.jpg

Bondage is niet zo banaal als veel mensen denken. Als knopen leggen een wetenschappelijk discipline zou zijn, dan was bondageartiest Bob universitair hoofddocent. Hij leert je de beginselen van Shibari, een Japanse vorm van bondage waarbij de nadruk ligt op het maken van complexe patronen, die ware kunstwerken zijn.

Tijd: 20.00 tot 23.00 uur