Activiteiten

Museumnacht 2022

Play

Tijdens Museumnacht op zaterdag 5 november 2022 staat NEMO in het teken van spelen. We zijn geen kleine kinderen meer, maar spelen als volwassene is ook super belangrijk! Wanneer is de laatste keer dat jij touwtje sprong, hebt ge-apenkooid of in een ballenbak hebt gechilld?

Let op: De Museumnacht in NEMO is bedoeld voor volwassen bezoekers.

Turbo Touw Tornado

Museumnacht Turbo Touw Tornado.jpg

In... spin... de bocht gaat in, uit spuit de bocht gaat uit... Zegt dit jou nog wat? Juist: touwtje springen! Ook wel bekend als de perfecte warming up om in de feeststemming te komen. De Turbo Touw Tornado is een geautomatiseerd draaiend meerpersoons springtouw waar je op elk moment kan inspringen! Maar naast non-stop touwspringen, is het een theatraal-interactieve act met meerdere acteurs. Doe ook mee en haal je spring-bewijs. 

Tijd: 19.00 – 0.00 uur

Bounce & chill

Museumnacht Bounce and Chill.jpg

Trek je schoenen uit en jump al je energie eruit in het bouncepaleis of kom juist lekker chillen in de ballenbak.

Tijd: 19.00 tot 0.00 uur 

Pop-up pingpong

Museumnacht Pop-up PingPong.jpg

Hoe zijn jouw pingpong skills? Breng het naar een hoger niveau met deze funky pingpong tafels. Batje klaar, rammen maar! 

Tijd: 19.00 - 0.00 uur

Apenkooi-gym!

Museumnacht Apenkooi.JPG

Go bananas tijdens de toffe spellen van Apenkooi-gym. Afwisselend zullen we gaan (disco)apenkooien, hoofd-schouders-knie-en-tenen, en saltoworkshops doen. Je loopt gegarandeerd moe, maar met een big smile de deur uit. 

Tijd: 20.00 - 0.00 uur

Onderzoek: Spannend spelen

Proefkonijnen gezocht: in het het lab van NEMO doet Víctor Madariaga (Radboud Universiteit) onderzoek naar de effecten van spelen (oudhollandse spelletjes) op spanning van de kaakspieren in het kader van bruxisme (tandenknarsen). 

Tijd: 20.00 - 0.00 uur

Pubquiz

Pubquiz.jpg

Onder leiding van een quizmaster test je jouw kennis over spelen, spelletjes en videogames.

Tijden: 20.00, 21.00, 22.00 en 23.00 uur

Onderzoek: Ontdek hoe speels jij bent

Altijd al eens mee willen doen aan wetenschappelijk onderzoek? Heidi Lesscher (Universiteit Utrecht) en Rianne van den Weitgraaf (Universiteit van Amsterdam) doen tijdens de Museumnacht onderzoek naar de effecten van spelen op emotie en cognitie.  

Tijd: 20.00 - 0.00 uur

De Kettingreactie

Museumnacht Kettingreactie.jpg

Een echte NEMO-klassieker! Een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende dominostenen. Welkom in de wereld van potentiële- en kinetische energie!

Tijden: 19.30 - 20.30 - 22.00 - 22.30 uur

Lezing: Een leven lang spelen

Verschillende panelgesprekken waarbij experts op het gebied van spelen in drietallen een lezing geven. Onder begeleiding van een moderator belichten zijn het fenomeen vanuit verschillende perspectieven.  

Tijd: 20.30 - 21.00 uur en 21.30 - 22.00 uur.

Tropische Verrassingen karaoke en party

Museumnacht Karaoke.jpg

Zing je favo karoake-hits tijdens de Pleasure Karaoke. Aan het einde van de avond gaan de voetjes van de vloer met de DJ's van Tropische Verrassingen voor een lekker feestje. 

Tijd: 20.00 - 0.00 uur

De Studio

Museumnacht De Studio exterior.jpg

De Studio, de extra locatie van NEMO op het Marineterrein, is dit jaar ook geopend tijdens de Museumnacht. 

Energy Junkies
Bij een bezoek aan de tentoonstelling Energy Junkies maak jij keuzes voor de toekomst. Hoe zou jij de energieverslaving omvormen tot een gezonde gewoonte? Stel je eigen CO2-dieet samen, kies oplossingen uit de klimaatapotheek en droom mee over een wereld waar we genezen zijn van onze energieverslaving.

Energy Junkie Dancefloor & Silent Disco
Lekker dansen én tegelijkertijd energie opwekken, dat kan tijdens Museumnacht met de Energy Junkies Dancefloor. Welk team wekt in een dance battle het meest energie op? Zet je silent disco koptelefoon op en laat je beste dancemoves los op deze energiezuinige dansvloer!

Tijd: 20.00 - 00.00 uur

Je vindt De Studio op het Marineterrein in Amsterdam. Adres: Marineterrein, Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam.