Activiteiten

Kerstvakantie

In de kerstvakantie is er bij NEMO van alles te beleven. Van 21 december t/m 6 januari kun je genieten van extra workshops en demonstraties. NEMO is ook op beide kerstdagen en 1 januari open.

Programma

In workshops en demonstraties ontdek je hoe nuttig en leuk 'maken' is. Zo maak je in De Werkplaats je eigen tandwielen. In het Laboratorium word je zelf een wetenschapper met een witte labjas aan. Zet je veiligheidsbril op en ga aan de slag met winterse experimenten en proefjes. NEMO’s Kettingreactie in deze vakantie extra vaak te zien. 

Winterse proefjes

DD418133.jpg

Word even wetenschapper in ons BASF Lab en ga aan de slag met winterse proefjes. 

Proefje 1: Hoe werkt een vuurpijl?

Een vuurpijl produceert in een korte tijd heel veel kracht en schiet de lucht in. In dit experiment gaan de bezoekers zelf een raketje maken dat door een chemische reactie omhoog schiet

Proefje 2: Wat doet strooizout met ijs?

In de wintermaanden wordt vaak zout gestrooid op straat. Het ijs verdwijnt dan, maar wat gebeurt er precies?

Bouw een sorteermachine

sorteermachines.jpg

Is het je ooit opgevallen dat de tomaten in de winkel bijna allemaal even groot zijn? Dit komt doordat ze door een machine op formaat zijn gesorteerd. In deze workshop bedenk en maak je een machine die drie ballen van verschillende grootte sorteert!

Hoe breng je de robot naar de finish? Ontdek hoe precies je moet zijn in je opdrachten om je doel te bereiken. Een superhandige skill om ook buiten NEMO in te zetten.

Spannende Stroom

Spannende Stroom - Foto DigiDaan.jpg

Soms voel je een schokje als je iets aanraakt. Of gaat je haar overeind staan als je je trui uittrekt. En wat gebeurt er eigenlijk als het bliksemt? Ontdek het in de spiksplinternieuwe demo over elektriciteit. 

Laat de tandwielen draaien

mf30401_efbfd.jpg

Maak zelf tandwielen en kijk hoe ze bewegen als je er één laat draaien. Gebruik je fantasie en probeer verschillende materialen.

Kettingreactie

DD497882.jpg

Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Ontdek dit in een spectaculaire kettingreactie boordevol energie. Laat je verrassen door deze interactieve demonstratie over oorzaak en gevolg.