Activiteiten

Kerstvakantie

In de kerstvakantie is er bij NEMO van alles te beleven. Van 22 december t/m 6 januari kun je genieten van extra workshops en demonstraties. NEMO is ook op beide kerstdagen en 1 januari open.

Programma

In workshops en demonstraties ontdek je hoe nuttig en leuk 'maken' is. Zo maak je in De Werkplaats je eigen tandwielen. In het Laboratorium word je zelf een wetenschapper met een witte labjas aan. Zet je veiligheidsbril op en ga aan de slag met winterse experimenten en proefjes. NEMO’s Kettingreactie in deze vakantie extra vaak te zien. 

Winterse proefjes

DD418133.jpg

Wordt even wetenschapper in ons BASF Lab en ga aan de slag met winterse proefjes. 

Proefje 1: Welk amandelspijs is echt?

In echt amandelspijs zit amandel verwerkt. Omdat dit relatief duur is, wordt in goedkope amandelspijs witte bonen gebruikt met een smaakstof. In deze proef wordt onderzocht welke van de twee samples echt is en welke niet

Proefje 2: Hoe werkt een vuurpijl?

Een vuurpijl produceert in een korte tijd heel veel kracht en schiet de lucht in. In dit experiment gaan de bezoekers zelf een raketje maken dat door een chemische reactie omhoog schiet

Proefje 3: Wat doet strooizout met ijs?

In de wintermaanden wordt vaak zout gestrooid op straat. Het ijs verdwijnt dan, maar wat gebeurt er precies?

Dagelijks, van 11.00 tot 17.00 uur

Nieuwe workshop: Bouw een sorteermachine

DD497814.jpg

Is het je ooit opgevallen dat de tomaten in de winkel bijna allemaal even groot zijn? Dit komt doordat ze door een machine op formaat zijn gesorteerd. In deze workshop bedenk en maak je een machine die drie ballen van verschillende grootte sorteert!

Dagelijks, van 11.00 tot 17.00 uur

Laat de tandwielen draaien

Laat de tandwielen draaien

Maak zelf tandwielen en kijk hoe ze bewegen als je er één laat draaien. Gebruik je fantasie en probeer verschillende materialen.

Dagelijks, van 11.00 tot 17.00 uur

Ruimteschip Aarde

RSA nieuw.jpg

Tijdens deze demonstratie laten indrukwekkende satellietbeelden en een grote interactieve globe zien hoe onze aarde er vanuit de ruimte uitziet. Ontdek wat een satelliet is en hoe je er onderzoek mee kan doen.

Meerdere keren per dag

Kettingreactie

DD497882.jpg

Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Ontdek dit in een spectaculaire kettingreactie boordevol energie. Laat je verrassen door deze interactieve demonstratie over oorzaak en gevolg. 

Meerdere keren per dag