Activiteiten

Open dag Oosterdok

Het Oosterdok is een plek rond het water in het hart van Amsterdam. Vroeger was het de toegangspoort naar de stad én de wijde wereld. Een plek van ontdekkers. Dat is het nu nog steeds met NEMO Science Museum en alle andere musea, muziekhuizen, de openbare bibliotheek en bedrijven van de toekomst. Op zondag 19 mei kun je op expeditie in het Oosterdok. Volg gratis workshops op de verschillende locaties en neem deel aan rondleidingen in deze bijzondere buurt.

Lanceer een bruisraket

bruisraket.jpg

Bouw een eigen raket en zorg voor een spectaculaire lancering. Hoe hoog vliegt jouw bruisraket?

Van 12.00 tot 17.00

Onderzoek zeepbellen

Kinderlezing in NEMO - zeepbellen - Foto DigiDaan.jpg

Blaas de mooiste zeepbellen in NEMO. Kan jij een bel in een bel blazen?

Van 12.00 tot 17.00

SoundLAB op reis

SoundLAB_beeld_Highres.jpg

Vandaag staan 15 eigenaardige en speciaal ontworpen muziekinstrumenten uit het SoundLAB van het Muziekgebouw in NEMO. Bespeel zelf een instrument of componeer samen een muziekstuk.

Van 12.00 tot 17.00

Expeditie Oosterdok

Stap in een sloep van Stromma en vaar het Oosterdok over, of roei jezelf naar Brouwerij Homeland voor een rondleiding langs de glimmende ketels. Geniet van cocktails met panoramisch uitzicht over de stad bij Double Tree by Hilton. Neem de kids mee op speur-expeditie door het Oosterdok. Het is maar een greep uit het uitgebreide programma dat binnenkort wordt gepubliceerd op expeditieoosterdok.nl.

Expeditie Oosterdok is een samenwerking van tientallen culturele instellingen en bedrijven aan het water van het Oosterdok. Ontdek de innovatieve programma's van de musea, de muziekhuizen, een bibliotheek en de bedrijven van de toekomst. Expeditie Oosterdok is een internationaal, vernieuwend stadskwartier waarin ontdekking centraal staat.