Donderdagavond in De Studio

Digitale technologie in de gezondheidszorg

Donderdag 4 november

Hoe dragen robots, Big Data en kunstmatige intelligentie bij aan de gezondheidszorg? In deze lezing vertelt Martijn de Groot, medisch bioloog en hoofd van het Radboudumc Health Innovation Labs over de steeds verder gaande integratie van de mens met technologie. Wat betekent dat voor de zorg? Wat zijn de kansen en bedreigingen? Waar komt die technologie vandaan, waar staan we nu, en waar gaat het mogelijk naar toe?

Martijn de Groot 2.jpg

Biografie
Martijn de Groot (1975) is medisch bioloog met een fascinatie voor de wisselwerking tussen mens met techniek. In het bijzonder gaat zijn belangstelling uit naar het gebruik van digitale technologie en innovaties die helpen om persoonsgericht gezondheidsvraagstukken te beantwoorden. Hij maakt zich hard voor duurzame zorginnovaties zodat goede zorg ook beschikbaar blijft voor de kinderen van onze kinderen.  
Martijn promoveerde in 2004 op een biotechnologisch onderzoek in de transplantatiegeneeskunde en werkte als universitair docent en onderwijsvernieuwer op het UMCG (1998 – 2008). Hij vervolgde zijn loopbaan in Groningen als docent, onderzoeker en innovator bij de Hanzehogeschool (2007 – 2018), alwaar hij mede het Quantified Self Institute oprichtte. Sinds 2018 werkt hij op het Radboudumc in Nijmegen waar hij momenteel leiding geeft aan Health Innovation Labs. 

Donderdagavond in De Studio
Iedere donderdagavond in september, oktober en november organiseert NEMO in De Studio op het Marineterrein een workshop, lezing of dialoog rondom het thema data. Bekijk het volledige programma.

Praktische informatie

Tickets
Koop of reserveer je ticket voor het donderagavond programma online. Het programma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Bits of You.

Tijd
Vanaf 19.15 uur ben je welkom in De Studio om de tentoonstelling Bits of You te bezoeken. Het programma start om 20.00 uur en duurt ongeveer 1 uur.

Locatie
De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.