Donderdagavond in De Studio

Black Box Bellagio

Donderdag 25 november

Geef je meer om privacy of om winnen? Hoe veel van jouw persoonlijke data wil jij delen met de mensen aan de roulette tafel? 
Het Black Box Bellagio is een casino dat geen geld aanneemt, maar uit is op jouw vrijheid, integriteit en persoonlijke gegevens. Speel met de (on)eerlijkheid van verwachte kansen en ontdek welke persoonlijke gegevens jij wilt delen met je medespelers. Tijdens het spel kijk je op een alternatieve manier naar jouw persoonlijke data. Deze avond wordt live begeleid door een jazzband. 

Roos Groothuizen

Het Black Box Bellagio is ontwikkeld door Roos Groothuizen

Biografie
Roos Groothuizen is een mediakunstenaar die strijdt voor digitale mensenrechten. In haar praktijk en binnen het kunstcollectief Telemagic doet ze onderzoek naar de menselijke kant van onzichtbare algoritmes, informatiefilters en oneerlijke distributie. Wie is er uiteindelijk in controle over wat we waarnemen?

Donderdagavond in De Studio
Iedere donderdagavond in september, oktober en november organiseert NEMO in De Studio op het Marineterrein een workshop, lezing of dialoog rondom het thema data. Bekijk het volledige programma.

Praktische informatie

Tickets
Koop of reserveer je ticket voor het donderagavond programma online. Het programma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Bits of You.

Tijd
Vanaf 19.15 uur ben je welkom in De Studio om de tentoonstelling Bits of You te bezoeken. Het programma start om 20.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Locatie
De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.