Activiteiten

De Studio Buurtprogramma

Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert NEMO in of bij De Studio op het Marineterrein een programma rondom het thema data. Speciaal voor volwassenen uit de buurt.

Privacycafé - 2 oktober

Privacycafe.jpg

Wat zijn de beste privacy-instellingen voor jouw apparaten? Hoe onthoud je al je wachtwoorden? En wat zijn de beste trucs om zo min mogelijke persoonlijke data te delen? In deze workshop ontdek je hoe je je eigen smartphone of laptop instelt zodat je privacy zo goed mogelijk gewaarborgd blijft.

Workshop
14.00 - 16.00 uur
Locatie: De Studio van NEMO
Marineterrein, gebouw 027A

Deze gratis activiteit is tijdens Weekend van de Wetenschap. Gebruik kortingscode WVDW21 bij het bestellen van je tickets.

Luchtdata - 6 november

avenue-815297.jpg

Hoe schoon is de lucht in Nederland, in Amsterdam en in de buurt? In deze workshop van het RIVM ga je aan de slag met data over luchtverontreiniging door fijnstof, stikstof en koolstofdioxide. Wat betekenen deze data, hoe zoek je ze op en wat kun je ermee doen?  

Workshop
14.00 - 16.00 uur
Locatie: De Studio van NEMO 
Marineterrein, gebouw 027A

Tickets en prijzen

Koop of reserveer je ticket voor het buurtprogramma online

  • € 7,50
  • € 3,75 - CJP pas, Collegekaart
  • Gratis - Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, I amsterdam City Card,
    Stadspas Amsterdam, Amsterdams Passie, ICOM kaart, NEMO Jaarpas, begeleider mindervalide/Autipas.

Het buurtprogramma is inclusief een bezoek aan de tentoonstelling Bits of You.

Bits of You - t/m 9 januari 2022

In Bits of You ervaar je hoe de datasporen die je dagelijks achterlaat jouw leven beïnvloeden. Laat je onderdompelen in een draaikolk van data, ontdek hoe algoritmes werken en vang een glimp op van de data-toekomst. Wil je alleen Bits of You bezoeken? Reserveer dan hier je tickets

Donderdagavond in De Studio

Ook op donderagvond zijn er extra actviteiten in De Studio. Lees hier meer over het donderdagprogramma

De Studio van NEMO

De Studio is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering in De Studio is speciaal voor volwassenen. Lees meer over De Studio.

Eerdere activiteiten

Datasafari - wandeling - 7 augustus en 4 september 2021
Camera’s in de publieke ruimte, je ziet ze steeds meer. Hoe voorkomen we in de toekomst een ‘Big Brother-achtig scenario’? Architect en Future city maker Tom van Arman houdt zich op het Marineterrein dagelijks bezig met deze vragen. Maak samen met hem een buurtwandeling van buurtcentrum de Witte Boei naar De Studio van NEMO op het Marineterrein en ontdek hoe data gebruikt wordt om de stad veiliger, duurzamer en efficiënter te maken. De wandeling eindigt met een drankje in De Studio van NEMO en een bezoek aan de nieuwe tentoonstelling Bits of You