Activiteiten

Amsterdam Light Festival

Tijdens het Amsterdam Light Festival is op het gebouw van NEMO het kunstwerk Nobody van Gabriel Lester te zien. Met twee robotarmen - de één bespeelt een marionet, de ander last - maakt Lester een fascinerend schaduwspel op de boeg van NEMO Science Museum. Dat juist robots een pop (of is het de mens?) tot leven laten komen zegt veel over het technologische tijdperk van nu. Want wie heeft nu werkelijk de touwtjes in handen?

Gabriël Lester ​ 
Gabriel Lester (NL, 1972), geboren en getogen in Amsterdam, begon zijn carrière als muziekproducent en schrijver. Later - tijdens zijn opleiding aan onder meer de Academie St. Joost in Breda, de Hogeschool Sint-Lukas in Brussel en de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam - ontwikkelde hij zich niet alleen als beeldend kunstenaar en uitvinder, maar ook als filmmaker. Illusies, licht en decors zijn dan ook belangrijke elementen in zijn werk, dat altijd draait om tijd, ruimte en herinneringen. Lesters oeuvre bestaat uit installaties, performances, film- en videokunst, en daarnaast realiseert hij in opdracht grote projecten in de openbare ruimte.

De lichtinstallatie is te zien van 28 november 2019 tot en met 19 januari 2020. 

Amsterdam Light Festival bij NEMO Science Museum - Gabriel Lester - Nobody.jpg

Nieuwe route
Geheel in lijn met het thema DISRUPT! is er dit jaar een compleet nieuwe route, waarmee wordt afgeweken van de traditionele route over de Herengracht. De route (Oosterdok, Oudeschans, Amstel, Nieuwe Keizersgracht, Plantage Muidergracht, Entrepotdok) verkent het oostelijk deel van het centrum.

De tentoonstelling en openingstijden
De 53 dagen durende tentoonstelling bestaat uit ca. 20 kunstwerken en 5 stadsverhalen. Dagelijks zullen de lichtkunstwerken van 17:00 - 23:00 uur verlicht zijn, met als enige uitzondering Oudejaarsavond, dan van 17:00 - 20:00 uur.

Bezoek de website van het Amsterdam Light Festival voor meer informatie en het boeken van een tour.