Activiteiten

24H Noord in het depot

Tijdens 24H Noord is het normaal gesloten depot van NEMO Science Museum open voor bezoekers. Je kunt de collectie van NEMO van dichtbij bekijken. Naast een wandeling langs de collectiestukken kun je ook een rondleiding volgen of workshop doen.

Gluur tijdens 24h Noord op zaterdag 13 april 2019 achter de deuren van het depot van NEMO Science Museum in Amsterdam Noord; een reis naar het verleden!

Weet je nog... de draaischijftelefoon van je oma, de oude lampenradio van de buurman of de tv die vroeger bij jullie thuis stond? Jij hebt vast geen stropdaspers in je kledingkast of een boterverwarmer in de keukenla liggen. Achter de deuren van het normaal gesproken gesloten depot van NEMO, vind je meer dan 17.000 unieke objecten uit de historische techniekcollectie van NEMO.

Weekend van de wetenschap depot.jpg

Pronkstuk van NEMO
Omdat 24H Noord dit jaar samen valt met de Nationale Museumweek presenteert NEMO ook het pronkstuk van het jaar: De Van de Graaff Generator. Dit apparaat kan met statische energie, elektriciteit opwekken. Benieuwd hoe het werkt? Zie het in de speciale elektriciteitsshow.

Rondleiding en workshops
Heb je altijd al meer willen weten over de geschiedenis van het huishouden of elektriciteitsopwekking? Kom dan een rondleiding volgen rondom het thema elektriciteit. De rondleiding wordt doorlopend gegeven.

Ook kun je een bezoek brengen aan de werkplaats, waar gewerkt wordt aan  collectiestukken. En maak zelf een elektrische schakeling tijdens de workshop Laat je lampje branden.

Het programma is geschikt voor jong en oud.

zaterdag 13 april, 11.00 - 17.00 uur

Voor wie: alle leeftijden
Locatie: Strekkerweg 41, Amsterdam-Noord