Activiteiten

Kledingruil - Swap till you Drop

De kledingruil heeft plaatsgevonden op zaterdag 1 juli 2023.

Kledingruil in De Studio van NEMO - foto DigiDaan

De kledingruil komt terug naar De Studio! Op zaterdag 1 juli organiseert NEMO de zomereditie speciaal voor volwassenen. Goed voor je garderobe, én voor het klimaat. 

Je kent het vast wel: je kledingkast puilt uit en toch heb je niets om aan te trekken. Vaak kun je anderen blij maken met jouw kleren – en anderen jou. Dus verzamel de kleding die jij niet meer draagt en kom naar de kledingruil in De Studio van NEMO. Onder het genot van een drankje ruil je de leukste broeken, truien en shirts. Je ontvangt van ons de eerste 2 drankjes helemaal gratis!

Hoe het werkt

Neem max. 7 stuks kleding mee. Voor deze items krijg je punten, die je weer in kan wisselen voor nieuwe kleding. Let op: items met mankementen zoals vlekken, gaten of pillen en ultra fast fashion komen niet in aanmerking voor een ruil. Het laatste halfuur is er geen inname meer, wel kun je dan nog kleding uitkiezen en meenemen. Wij zorgen voor een startvoorraad, zodat ook de eerste bezoekers al lekker veel keus hebben.

Over de Clothing Loop

Deze kledingruil wordt georganiseerd in samenwerking met Nichon Glerum, zij is initiatiefnemer van de Clothing Loop (voorheen Ketting Kledingruil) en organisator van grote live kledingruil evenementen bij o.a. Tolhuistuin. 

Tickets

Deze kledingruil heeft plaatsgevonden op 1 juli. Tickets voor Swap till you Drop zijn niet meer te koop. Bekijk hier het gehele programma aan extra activiteiten in De Studio.

Locatie & tijd

Swap till you Drop start om 12.00 uur en duurt ongeveer 4 uur. Tijdens de kledingruil kun je ook de tentoonstelling Energy Junkies bezoeken.

Adres: Kattenburgerstraat 5, gebouw 027A in Amsterdam. Volg de bordjes vanaf de hoofdingang aan de Kattenburgerstraat.

De Studio van NEMO is een extra locatie van NEMO Science Museum op het Marineterrein in Amsterdam. De programmering is speciaal voor volwassenen.

De Studio van NEMO - Foto DigiDaan.jpg

Meer activiteiten in De Studio

Om de week op donderdagavond organiseert NEMO een extra activiteit in De Studio. Speciaal voor volwassenen. De workshops, lezingen en dialogen gaan over het thema energie en klimaat en sluiten aan bij het thema van de tentoonstelling Energy Junkies. In De Studio kun je voorafgaand aan de activiteiten vanaf 19.00 uur een drankje nuttigen en de tentoonstelling bezoeken. Lees meer.