Partners

Google

Google heeft een miljoen dollar geschonken aan NEMO ter ondersteuning van haar aanpak gericht op de talentontwikkeling van kinderen op het gebied van wetenschap en techniek. Hierbij ontwikkelen basisschoolkinderen de benodigde vaardigheden voor de 21ste eeuw, waaronder creativiteit, probleemoplossend vermogen en ict-geletterdheid.

NEMO zal het geld gebruiken om - in samenwerking met het Platform Bèta Techniek- van 2015 tot en met 2019 een programma uit te voeren waarbij kinderen van 8 tot en met 12 jaar kennismaken met met probleemoplossend denken. Dit gebeurt door hen in aanraking te brengen met naschoolse activiteiten op het gebied van programmeren via het project Codestarter en de nieuwe wiskundetentoonstelling Wereld van Vormen in NEMO, waarvan Google hoofdpartner is. 

“Deze samenwerking van NEMO met Google biedt perspectief voor samenleving en bedrijfsleven, maar nog belangrijker: het biedt de mooiste kansen voor deze kinderen.”

Staatssecretaris Sander Dekker
JPJ Cheque uitreiking NEMO.jpg

James van Thiel, director Google Nederland: ‘Nederlanders houden van het digitale leven: ze behoren tot de meest actieve internetgebruikers wereldwijd. Maar wij zouden graag zien dat ze ook een van de meest actieve bouwers van het internet worden. Om dit te laten gebeuren, moeten er meer kinderen enthousiast gemaakt worden voor wiskunde en programmeren. Daarom zijn we enorm blij dat NEMO en het Platform Bèta Techniek dit project gestart zijn.