Schoolbezoek NEMO

Workshop Ontcijfer je wereld

Dinsdag t/m vrijdag
10.30, 12.30, 14.30

Wiskunde?! Wat is dat eigenlijk?  En waar kan je het allemaal voor gebruiken? Op een speelse manier komen de leerlingen in deze workshop in aanraking met de wondere wereld van wiskunde.

Leerlingen ervaren dat wiskunde meer is dan rekenen en cijfers en zien dat wiskunde op veel plekken terugkomt. Ze leren hoe je met behulp van wiskunde een spel kunt winnen en onderzoeken in twee activiteiten hoe je een vraag kunt oplossen. De workshop eindigt met het kraken van een code. Als de leerlingen samenvoegen wat elk groepje heeft gevonden, volgt hieruit een geheime boodschap!

Doelgroep
Groep 5-6
Kerndoelen
23, 24, 25, 32, 33, 44
Duur
30 minuten
Capaciteit
32
Tentoonstelling
Wereld van vormen

Jij bent data

Hier kunt u de gegevens downloaden van het tentoonstellingsonderdeel 'Jij bent data'.  Deze gegevens kunt u gebruiken voor het lesmateriaal bij deze tentoonstelling.

De data die verzameld zijn op de dag van uw bezoek vindt u in onderstaande tabel. Kies de datum van de dag van uw bezoek, dus als uw bezoek op 13 april plaatsvond, dan kiest u de 13e dag. De data worden een maand bewaard. 

Bijbehorend materiaal

Ontcijfer je wereld - Leerkrachtenhandleiding (pdf) Wereld van vormen - Werkblad bij de tentoonstelling (pdf) Ontcijfer je wereld - Werkblad voor in de klas (pdf)