Aanbod leerkrachten

Workshops Verder met ruimtevaart

Wil je in jouw lessen meer doen met ruimtevaart? Doe dan gratis mee met de online leerkrachtenworkshops van ESERO NL, in de serie 'Verder met Ruimtevaart'. De workshops zijn speciaal voor leerkrachten van groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs en gemakkelijk los of in een serie te volgen.

Alle workshops zijn online. Doe thuis zelf mee met de activiteiten en proefjes. Je krijgt hiervoor een lijst met materialen toegestuurd.

Naar de maan

8 maart 2023, 15:30 - 17:00
Elk kind kijkt vol verwondering en vervuld van fantasie naar de maan. Hoe zou het zijn om daar te wonen? In deze training laten we zien wat je met jouw leerlingen kunt doen om die vraag te onderzoeken. Eerst frissen we je geheugen op met de nodige basiskennis over de maan. Daarna laten we zien hoe je de maan kunt verkennen met leuke en gemakkelijke proefjes. Met de simpele materialen die je van tevoren hebt verzameld, kun je het zelf uitproberen. Na deze training heb je genoeg inspiratie om direct in je klas aan de slag te gaan!

Robots in de ruimte

22 maart 2023, 15:30 - 17:00
Wist je dat robots in de ruimte verrassend veel lijken op de machines in jouw keuken en op kinderspeelgoed? Om te ontdekken hoe het er van binnen uitziet, halen we speelgoed uit elkaar. Daarna zetten we samen een simpele robotarm in elkaar. Hoe zorg je ervoor dat iets beweegt zoals jij dat wil? In deze training zet jij eerste stappen met robotica. Aan het eind heb je nieuwe, makkelijke tools in handen om ermee aan de slag te gaan in de klas.

Kijk op klimaat

5 april 2023, 15:30 - 17:00
Kinderen groeien op in een tijd waarin veel te doen is om het klimaat. In deze training frissen we je geheugen op. Wat was ook alweer het verschil tussen het weer en het klimaat? En het verschil tussen landijs en zee-ijs? We rusten je uit met genoeg informatie om over het klimaat in gesprek te kunnen gaan met je leerlingen. Via satellietbeelden - die jij ook kunt gebruiken in de klas! - onderzoeken we de effecten van klimaatverandering.

ESERO NL

ESERO NL ondersteunt leerkrachten en docenten die met ruimtevaart en sterrenkunde aan de slag willen. Met een groot aanbod aan gratis lesmaterialen en projecten en met trainingen en workshops door het hele land. Lees meer op www.esero.nl.

Partner(s)