Aanbod leerkrachten

Night at the Museum Online

Ken je Night at the Museum in NEMO Science Museum al? Dat is dé inspiratieavond voor leerkrachten. Dit jaar zijn de workshops en demonstraties niet alleen in het museum te beleven, maar ook online! Stap op 14 april in NEMO’s digitale wereld. Met het middagprogramma voorafgaand aan Night at the Museum, krijg je een voorproefje van wat er komen gaat.

NEMOdemo_Natm_Online_MF37363.jpg

Volg een mini-webinar over ontwerpend leren in Levende Labs, ontdek proefjes over de ruimte en W&T-activiteiten die je morgen al in de klas kunt doen. Verken de online omgeving op eigen houtje en ontdek NEMO's lesmateriaal voor bij jou in de klas. Je kunt je gratis aanmelden.

Night at the Museum online wordt samen met ESERO NL georganiseerd. ESERO NL brengt ruimtevaart in de klas.

Programma

14:45   Inloop
15.00   Interview met NEMO-hoogleraar Maartje Raijmakers over nieuwsgierigheid 
15.20    Mini-webinar ontwerpend leren met Levende Labs
15.35    Pauze
15.50   Ontdek de ruimte via proefjes van ESERO NL
16.20   W&T-activiteiten voor in de klas
16.45    Afsluiting         

Hoe werkt het?

Je meldt je aan via bovenstaande knop. In de week van 14 april ontvang je een link in de inbox van het door jou doorgegeven e-mailadres. Je kunt deelnemen via je browser, bij voorkeur Google Chrome. Je hoeft niets te downloaden. Klik na 14.45 uur op de link in de e-mail om deel te nemen. Moderator Jing Fu Yoon neemt je mee door het programma en laat zien hoe je bij de verschillende onderdelen terechtkomt. 

Activiteiten

Over nieuwsgierigheid - interview met NEMO-hoogleraar Maartje Raijmakers
Onder leiding van NEMO-hoogleraar Maartje Raijmakers wordt de komende jaren wetenschappelijk onderzoek over informeel leren gedaan in NEMO. De komende tijd staat de rol en het belang van nieuwsgierigheid centraal. Tijdens dit interview gaan we hierover met haar in gesprek.

Levend Lab: ontwerpend leren in de klas
Een schooltuin aanleggen of onderzoeken hoe je het fietspad langs de school veiliger kan maken. Met een Levend Lab ontwerpen je leerlingen de oplossing. Samen met partners maken en testen ze een prototype en werken dit uit tot een echt product. Benieuwd hoe je dit in de klas kan doen? Ontdek het tijdens dit mini-webinar.

NEMOdemo_Natm_Online_MF36749.jpg

ESERO workshop:  proefjes en demonstraties over de ruimte
In dit half uur krijgen jullie aan de hand van een aantal proefjes en demonstraties een snelle blik op wat het lesmateriaal van ESERO NL jullie te bieden heeft. Hoe werkt zwaartekracht? Wat is nou eigenlijk een vallende ster? En hoe maak je de onzichtbare kracht van magnetisme duidelijk?

W&T-activiteiten voor in de klas
Ontdek W&T-activiteiten voor in de klas. NEMO voert het project SENSEE uit, waarin 24 activiteiten worden ontwikkeld. Kinderen oefenen daarin met vaardigheden als samenwerken, analytisch denken en problemen oplossen. In deze mini-webinar inspireren we je vast met activiteiten die je morgen in de klas kunt doen.

Voor wie

Het online programma van Night at the Museum is speciaal voor leerkrachten (en leerkrachten in opleiding) voor het primair onderwijs. Het is niet geschikt voor kinderen.